Ankara'nın Temapark'ı İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın Temaparkı İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 01:10

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği’nde inşaatına başladığı Temapark projesinin aslına uygun maketini ilk kez dün İstanbul’da başlayan CeBIT Bilişim Eurasia 2013 Fuarı’nda görücüye çıkardı. Temapark’ın içine konulması planlanan Nuh’un Gemisi, katılımcıların beğenisini topladı.

Haberin Devamı

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Avrasya’nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu CeBIT Bilişim Eurasia 2013 Fuarı, dün İstanbul’da başladı.
“Teknolojinin Başkenti Temapark ile CeBIT’te” ana temasıyla fuar alanında stant açan Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları devam eden Temapark projesinin dev maketini ilk kez görücüye çıkardı. Aslına uygun olarak dev bir maket hazırlanarak stantta tanıtımı yapılan Temapark, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

NUH’UN GEMİSİ

CeBIT’te ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin Temapark’ın içine konumlandıracağı, “Nuh’un Gemisi” haline getirilmiş hayvan figürleri de 7’den 70’e tüm katılımcıların beğenisini topladı. 5 boyutlu sinemada özel gözlüklerle Ankara’daki rekreasyon alanlarının iki buçuk dakikalık görsel tanıtımının yapıldığı sinema ise, ziyaretçilerine Ankara’ya gitmeden geniş bir açıdan tanıma fırsatı verdi.

Haberin Devamı

BAKAN KILIÇ: BAŞKAN GÖKÇEK BOŞ YERE GEZMİYOR

CeBIT Fuarı’nın açılış kurdelesini kesen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra fuar alanındaki stantları gezerek, katılımcı kurumların teknolojik ürünlerini inceledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin de standını gezerek, özellikle Nuh’un Gemisi konseptini inceleyen Bakan Kılıç, “CeBIT Fuarı’nda gördüğüm en güzel stant Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin. Özellikle Nuh’un Gemisi’ni çok beğendim. Zaten Başkan Gökçek, yurtdışında boş yere incelemelerde bulunmuyor, parkları geziyor, onlardan örnekler alarak, gördüğünüz gibi daha başarılı projeler üretiyor. ‘Temapark’ Türkiye’deki en güzel projelerden biri olmuş” dedi.

İLÇELER DE CeBIT’TE

Başkent, CeBIT’e ilçe belediyelerinin çalışmalarıyla da damga vurdu. Yenimahalle Belediyesi ve Keçiören Belediyesi de açtıkları stantlarda, bilişim ve teknoloji alanındaki çalışmalarını dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!