Ankara'nın simgeleri dökülüyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın simgeleri dökülüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 01:43

Eskişehir Yolu’ndaki kavşak ve köprülerin duvar süslemesinde kullanılan Ankara’nın kedisi, keçisi ve tavşanı motifli seramik süslemeler dökülüyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, 2009’da Eskişehir Yolu üzerindeki köprü ve kavşakları süslemede kullandığı Ankara’yı simgeleyen hayvan motifli seramikler, bir bir dökülüyor.
Ankara Hürriyet daha önce, Ankara kedisi motifli seramiklerin zarar gördüğünü gündeme getirmişti. Yetkililer önlem almayınca, kedili motifler tamamen zarar görürken, Ankara keçisi ile tavşanının yer aldığı seramikler de dökülerek, kırıldı:

İKİ KEÇİ KALDI

* Bilkent Kavşağı’nın alt bölümündeki duvarlarda bulunan Ankara keçisi motifli seramik süslemelerin büyük çoğunluğu yıkıldı. Merkez istikamette yolun sağ tarafında kalan duvarda iki Ankara keçisi motifi dışında hiçbir seramiğin kalmadığı görülürken, dökülen seramiklerin de kavşağın yan tarafında bulunan meyve ve sebze kasalarının içinde biriktirilmesi dikkat çekti.

TEHLİKE BÜYÜK

* Beysukent Kavşağı’nın alt bölümünü süsleyen Ankara tavşanı motifli seramikler de bakım bekliyor. Merkez istikamette yolun sağ tarafında kalan duvardaki Ankara tavşanı motifli seramiklerin bir kısmı yıkılmış durumda. Ayrıca, duvarın devamındaki seramiklerin de zamanla yıprandığı için kırıldığı ve paslandığı görülüyor. Yayaların da yoğun olarak kullandığı kavşaktaki seramiklerin, kaldırıma düşme tehlikesi bulunuyor.

KEDİ YENİLENMEDİ

Haberin Devamı

* Ümitköy Kavşağı’nın alt bölümündeki Ankara kedisi motifli seramik süslemeler de yenilenmeyi bekliyor. Başkentliler, 4 aydır yenilenmeyi bekleyen Ankara kedisi motifli seramiklerin ayaklar altında olmasına tepki gösteriyor. Vatandaşlar, seramiklerin yenilenmesini istiyor.

DÖRT GEÇİDE DÖRT HAYVAN

Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin yoğun olduğu köprü ve kavşakları güzelleştirmek amacıyla, 2009 yıluında Hacettepe Köprüsü’nü tavşan, Bilkent Köprüsü’nü keçi, Ümitköy Köprüsü’nü kedi ve Hasköy Köprüsü’nü de uçan kuş figürleriyle süslemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!