Ankara’nın Central Park’ı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın Central Park’ı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2021 23:41

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde çalışmaları inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ankara’mız bu alanda nefes alacak. İnşasında yüzde 86 oranında ilerledik. Başkent’in ‘Central Park’ı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Altındağ'da yapımı devam eden konutları gezdi. Örnek daireyi inceleyen Kurum, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ankara’nın Central Park’ı


Daha sonra Başpınar Mahallesi'ne giden Kurum, burada inşası devam eden Millet Bahçesi'ni gezdi. Ardından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ne giden Kurum, Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ağustos itibarıyla tamamlanacağını açıkladı.
Ankara'nın 14 ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam edildiğini belirten Kurum, "Geçtiğimiz haftalarda Çankaya'da İleri Mahallesi’nde bir binanın çökmesi sebebiyle hem bu binayı hem de etrafındaki 11 binayı boşaltmış, kentsel dönüşüm sürecini başlatacağımızı ifade etmiştik. Şimdi 11 binada yaklaşık 150 bağımsız bölümden oluşan projemizi TOKİ hazırladı. Onun da bayramdan sonra hızlı bir şekilde inşa çalışmaları başlayacak ve söz verdiğimiz gibi bir yıl içinde de vatandaşlarımıza konutlarımızı vereceğiz" dedi.

EKOLOJİK KORİDOR

Haberin Devamı

Kızılcahamam'daki Kasaplar Çarşısı'nın geçen ay yandığını hatırlatan Kurum, "Orada da 64 dükkân ve altında otoparkı olan, Kızılcahamam'ın içinde örnek bir çarşımızı, meydanımızı kazandıracak projemizi de başlatıyoruz. Bayramdan sonra buranın da ihalesi gerçekleşecek” bilgisini paylaştı.
İmrahor'da daha önce ‘Kanal Ankara’ olarak bilenen alanda 193 bin metrekarelik bir proje etabı olduğunu anımsatan Bakan Kurum, "Bu proje etabıyla İmrahor'u, Gölbaşı Arboretum alanına da bağlayacak, oradaki doğal yaşamı birbirine bağlayacak önemli bir çalışma yürütüyoruz. İlk etapta 193 bin metrekarelik alanda ihale çalışmalarımız bitti, imalatlarımız da yıl sonuna kadar tamamlanıp İmrahor Millet Bahçesi'ni Ankaralı vatandaşlarımıza kazandıracağız. Bu proje bittiğinde Eymir Gölü ile Gölbaşı'nı, İmrahor'u, oradan Mamak'ı birbirine bağlayacak ekolojik bir koridoru Ankara'mızın güneyinde oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

TOPLANMA ALANI

Haberin Devamı

Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nin de içinde yer aldığı Millet Bahçesi projesi hakkında da bilgi veren Kurum, şöyle devam etti: “Atatürk Orman Çiftliği ile Atatürk Kültür Merkezi'ni buradan Gençlik Parkı'mızı, 19 Mayıs Stadyumu'muzu, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası alanını Ankara Hergelen Meydanı'nı ve oradan da Ankara Kalesi'ne kadar tarihi, kültürel ve doğal aksı birbirine bağlayacağız. Ankara'mız bu alanda nefes alacak. İnşasında yüzde 86 oranında ilerledik. Burayı 30 Ağustos'a kadar tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine açmak istiyoruz. Yapılacak millet bahçesi, deprem meydana gelmesi halinde de toplanma alanı olarak kullanılacak. Ankara'nın ‘Central Park’ı diyebiliriz.”

100. YILA YETİŞECEK

Haberin Devamı

Bakan Kurum, 19 Mayıs Stadyumu'yla ilgili şunları kaydetti: "Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız, bakanlığımızla yapmış olduğu protokol kapsamında çalışmaları yürütüyor. TOKİ Başkanlığı’mız yürütüyor. Projelendirme son safhaya geldi. İnşallah Gençlik Spor Bakanlığı’mızla bu projeyi yürütüp Ankara'mıza 19 Mayıs Stadı'nı yenilenmiş haliyle kazandıracağız. Yaz aylarında inşallah oranın da ihalesi tamamlanır, hızlı bir şekilde yapım sürecine başlarız. 2023'e yetişecek şekliyle, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, Ankara'mıza örnek bir stadyumu kazandırmış olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!