Ankaralı tek yürek

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2021 01:42

Gençlik Parkı, ABB’nin ‘Birlik Aşı Aşure-6 Milyon Ankaralı Tek Yürek’ etkinliğine ev sahipliği yaptı. Turnalar Semah Topluluğu’nun semahı ve ünlü ozan Musa Eroğlu’nun konserinin ilgiyle izlediği etkinlikte, Başkan Yavaş aşure dağıttı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Muharrem Ayı’nın son gününde ‘Birlik Aşı Aşure-6 Milyon Ankaralı Tek Yürek’ adlı etkinliği düzenledi. Turnalar Semah Topluluğu’nun semahı ve ünlü ozan Musa Eroğlu’nun konserinin ilgiyle izlediği etkinlikte konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz, Hünkar Hacı Bektaş’ın çizdiği çerçevede, öncelikle nefsimizle mücadele ederek, alçak gönüllü bir şekilde, sessiz sedasız çalışarak, sizlere hizmet edeceğiz” dedi. Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte, Dede Baki Özdemir’in duasının ardından BELPA Mutfak’ta hazırlanan 5 bin aşure dağıtıldı. Kazanın başına geçen Yavaş, aşureyi karıştırdıktan sonra kaplara koyarak vatandaşlara ikram etti.

Ankaralı tek yürek


LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Haberin Devamı

Yavaş, Hacı Bektaş Veli’nin ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ öğüdünü hatırlatarak, “Ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmeye ve sizlerin verdiğiniz o büyük desteğe layık olmaya çalışıyoruz. Bunu aralıksız sürdüreceğimizden asla şüpheniz olmasın” dedi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, Başkent’te kent yönetiminde artık barış, kardeşlik ve ortak aklın sözünün geçtiğini ifade ederek, “Anadolu’nun birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini ve bereketini anlatan birlik aşı adı altında aşure, kentin 100 yıllık tarihinin simgesi olan Gençlik Parkı’nın tam ortasında bugün Ankara’daki 6 milyonu tek yürek haline getirdi” diye konuştu.

Ankaralı tek yürek


CANLI OLARAK YAYINLANDI

Etkinlikte Yüksel Didikoğlu, Görkem Aygün ve Gökhan Kılıç da seslendirdikleri şarkılarla başkentlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Açık hava konserleri, ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!