Ankaralı emlakçılardan Ali Coşkun’a vefa yemeği

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı emlakçılardan Ali Coşkun’a vefa yemeği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 00:00

Ankara Tüm Emlakçılar Odası’nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun onuruna verdiği vefa yemeğinde duygulu anlar yaşandı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ali Taylan, emlakçılıkla ilgili hemen her önemli çalışmanın altında Bakan Coşkun’un imzası veya desteği olduğunu belirterek teşekkür etti. Coşkun da emlakçıllık mecburi standardının mesleğin kurumsallaşmasında önemli rolü olduğunu, yeni bakanın bu konuda daha da güzel adımlar atmasını umduğunu söyledi.

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, emlakçılık sektörünün en önemli düzenlemelerinden biri olan "Emlakçılık Mecburi Standartı"nın mesleğin kurumsallaşmasında önemli rolü olduğunu, "Yeni bakanın yasayla ilgili daha da güzel adımlar atmasını umduğunu" belirtti.

Ankara Tüm Emlakçılar Odası, mesleğe ve odaya verdiği destek nedeniyle Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun onuruna önceki akşam bir yemek verdi. Meslek temsilcileri, bürokratlar ve oda mensuplarının katıldığı yemekte duygulu anlar yaşandı. Davul ve zurna eşliğinde yemek salonuna giren Coşkun, konuşmasının başında Oda Başkanı Ali Taylan’a vefalı hareketi nedeniyle teşekkür ederek, emlakçılara şöyle seslendi:

SEKTÖRDE YANLIŞLAR OLDU "Aile ve yuva çok önemli. Bu yuvaları da siz oluşturuyorsunuz. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de birçok yanlışlar oldu. Geldiğim zaman sektörü bir yasaya kavuşturmayı çok istedim ve bunun sonucunda Emlakçılık Mecburi Standardı’nı oluşturduk. Eksikleri olabilir, ama önemli olan birşeyi ortaya çıkarmak. Daha sonra onu güzelleştirmek mümkün olur. Umarım yeni bakan arkadaşım bu yasa üzerinde daha da güzel adımlar atar. Bu mesleğin kurumsallaşması, sosyo-ekonomik hayata büyük bir katkıdır." Konuşmasında 507 Sayılı Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu Yasası’nda yaptıkları değişikliğe de değinen Bakan Coşkun, şunları ifade etti:

E-ESNAF’I HAYATA GEÇİRDİK "Bu değişiklik kapsamında "e-esnaf projesini" hayata geçirdik ve böylece bütün esnafı, kurumsal bir yapıya kavuşturduk. Ama bundan dolayı bir de yara aldık, çeşitli menfaat grupları saldırdılar. Hatta hükümet içinde bile bu yaptığımız takdir edilecek yerde, değerli arkadaşlarım ’falan kimsenin adam’, ’falan kimseye hizmet ediyor’ şeklinde hiç ilgisi olmayan yorumlarla karşı karşıya kaldılar. Ama biz doğru olanı yaptık. O bakımdan gelecek günlerde, bu yapının daha da güçleneceğine inanıyorum." Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Ali Taylan ise konuşmasında, mecburi standartın emlakçılık tarihinde bir devrim olduğunu, Bakan Coşkun’un kendileriyle ilgili her önemli çalışmanın altında imzası olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Taylan’ın oda adına kendisine verdiği plaketi alan Coşkun, "Yeniden evlenmiş gibi oldum. Bir kat almış kadar mutlu oldum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!