Ankaralı dartçılar zirveye göz dikti

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı dartçılar zirveye göz dikti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

Bünyesinde 35 erkek, 11 kadın oyuncunun yer aldığı ’Ankira Spor Kulübü’ üyeleri, 24 ve 25 Ocak’ ta düzenlenecek bireysel Türkiye Dart Şampiyonası’nda ter dökecek.

ORTAYA çıkışı 16. yüzyıla dayanan ve "ayakta satranç oynamak" diye tanımlanan dart, Ankara’da da bir tutkuya dönüştü. Başkentte uzun yıllardır dart oynayan 46 sporcu, Ankira Spor Kulübü bünyesinde bir araya gelerek gözlerini zirveye dikti.

Çeşitli meslek grupları

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonuna bağlı olarak dart alanında müsabakalara katılan Ankira Spor Kulübü üyeleri, ana branşı sadece dart olarak kurulan tek kulüp niteliğini taşıyor.

Bünyesinde 35 erkek, 11 kadın oyuncunun yer aldığı "Ankira Spor Kulübü" üyeleri, Ankara genelindeki müsabakaların yanı sıra, Türkiye çapındaki yarışmalara da katılıyor. Çeşitli meslek gruplarından üyelerin bulunduğu kulüp bünyesindeki oyuncular, 24 ve 25 Ocakta İstanbul’da düzenlenecek Bireysel Türkiye Dart Şampiyonasında da ter dökecek.

Ailece dart oynuyorlar

Ankira Spor Kulübü üyelerinden Volkan Kıran, kulüp aktiviteleri ile ilgili bilgi verirken, geçen yıllarda "Şuursuz Pandalar" takımı bünyesinde dart liginde mücadele ettiklerini söyledi. Kıran, kulüpte üniversite öğrencilerinin yanı sıra, opera ve bale sanatçısı, elektronik mühendisi, biyolog, maden mühendisi, bilişimci, inşaat mühendisi ve müzisyen üyelerinin de bulunduğunu belirtti. Dart oyununun maliyeti az ve keyifli bir spor dalı olmasının yanında sosyalleşmeyi de sağladığını aktaran Kıran, dart oynayanların bir süre sonra aile fertlerine de bu tutkuyu aşıladığını ve dartı ailece oynadıklarını ifade etti.

DartIn BaŞkentİ OLDU

DARTIN tüm dünyada giderek yaygınlaştığını ve Türkiye’de gördüğü ilginin de büyüdüğünü dile getiren Kıran, "Dartın olimpiyat sporu olmasını ve herkes tarafından da bir ’spor’ olarak benimsenmesini istiyoruz" dedi. Kulüp üyelerinden Bahattin Güllü de dartın özellikle büyük şehirlerde ilgi gördüğünü belirterek, "Ama aslında dartın Başkenti Ankara.

Çünkü lisanslı oyuncuların yüzde 80’e yakını Ankara’da bulunuyor" sözleriyle Ankara’da dart oyununun gördüğü ilgiyi anlattı.

Onlar sevdirdi

Ankira Spor Kulübü bünyesindeki lisanslı oyunculardan Muhittin Kemaoğlu ise İstanbul’da da gitgide yaygınlaşan dart oyununun Ankara’da daha büyük ilgiyle karşılandığını söyledi. Kemaoğlu, ilk olarak büyükelçiliklerdeki çalışanlar tarafından sevilerek oynanan dartın onlar kanalıyla yaygınlaştığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!