Ankaralı daha iyi bir yönetime layık

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı daha iyi bir yönetime layık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 00:00

ODTÜ Mezunları Derneği’nde düzenlenen "Nasıl Bir Ankara? Su’lu Ankara!" başlıklı panelde katılımcılar, Ankara’nın su sorununu ve Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşımını tartıştı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan CHP Çankaya aday adayı, eski ASKİ Genel Müdürü Makina Yüksek Mühendisi Levent Tosun, Ankara’daki su sorununun tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliğinden kaynakladığını söyledi. Yıllara göre barajlardaki mevcut suyu tablolarla gösteren Tosun, Kızılırmak suyunun aslında 2028’de alınması planlandığını da ifade etti. Su kesintilerinde şebekenin iyi yönetilmediğini ifade eden Tosun, Gökçek’in yöneticiliğini şu sözlerle eleştirdi:

"Su kesintilerinde şebeke iyi yönetilmedi, borular patladı. Sorumlular olarak da Yenimahalle Belediyesi dozeri ve solcu işçiler gösterildi. Bu arada öğrendik ki Yenimahalle Belediyesi’nin kayıtlı bir dozeri yok. Ben yönetimimde böyle bir telaş ve hata silsilesine izin vermem. Ayrıca su kesintileri döneminde Melih Gökçek, düzenlediği basın toplantısında çeşitli önerilerde bulundu. ’Tüm vücudunuzu değil sadece başınızı yıkayın, dua edin’ gibi. Çağdaş bir yönetimde bu tip garip öneriler olmaz. Çağdaşlık bu değildir."

Sulamaya bile elverişli değil

Tosun, Kızılırmak suyunun içmeye elverişli olmadığını da belgelerle sundu. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Sivas Sarıkışla Saraç Köyü’ne 4 Ağustos 2008’de verdiği bir raporu gösteren Tosun, raporda, Kızılırmak suyunun tarım sulamaya elverişli olmadığı yazısına dikkat çekerek "Sulamaya bile elverişli olmayan bu suyu biz Ankaralılar içmek durumunda bırakılıyoruz" dedi.

Tosun, "Su konusunda yaşananlar planlama ve bilimsellikten çok uzak. Böyle bir yönetimi içime sindiremiyorum. Ankara, daha iyi yöneticileri hak ediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!