Ankaragücü’nden kasıt iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nden kasıt iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 14:10

Kulüp aleyhine yaşanan hakem hatalarının tesadüf değil kasıt taşıdığı ileri sürülen bilgilendirmede, “Hakem kararları ile sistematik şekilde puan kaybı yaşasak da herkese ve her şeye rağmen şampiyon olacağız” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasında, Eryaman Stadı’nda konuk ettiği Altınordu’ya 3-2 yenilerek şampiyonluk yarışında darbe alan Ankaragücü’nde hakem kararlarına yönelik tepki büyük. Sarı-lacivertliler, yazılı bir paylaşımla tepkilerini ortaya koydu.
Açıklamada, kulüp aleyhine gelişen hataların tesadüf değil, artık kasıt taşıdığı ileri sürüldü ve şu ifadelere yer verildi:
“Kulübümüz aleyhine gerçekleşen hakem hatalarının artık ‘Tesadüf’ olmadığından eminiz. Bu hataların ardında kasıt olmadığına artık inanmamız, Altınordu müsabakasındaki hakem (!) yönetimi ile mümkün değildir. Şampiyonluk yolunda en kritik müsabakaların oynandığı dönem içerisinde, bütün spor otoritelerinin tereddütsüz hemfikir olduğu, aleyhimize gerçekleşen hakem hataları, şiddetini arttırarak devam etmektedir. Sistematik olarak kulübümüzün puan kayıpları yaşamasına neden olan tüm kararları, kamuoyunun takdirine bırakıyor; tüm yetkili kişi ve kurumları Türk sporuna zarar verenler hakkında gereğini yapmak üzere bir kez daha göreve davet ediyoruz. Ankaragücü herkese ve her şeye rağmen şampiyon olacaktır.”

PENALTI VE KIRMIZI KART VERİLMELİYDİ

Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, Altınordu’ya 3-2 kaybettikleri mücadelenin ardından yaptığı değerlendirmede, maçın hakemlerini eleştirip, şöyle konuştu:
“İyi hazırlanarak galibiyet planladığımız bir müsabakayı kaybettik. Hedefimiz üst lige çıkmak. Rakibimiz de ligde kalmak için mücadele ediyor. 2 takım için de iyi bir mücadele oldu. 5-6 haftadır hakemlerden yana sıkıntımız var. Verilmeyen penaltımız var, kırmızı kartlar var. Bugüne kadar hakemle ilgili konuşmadık ancak büyük bir camianın hakkı kolay kolay yenmez. Burada emek veriliyor. Emeğin karşılığını almak istiyoruz. Hakemler de artık doğru kararlar versin. Verilmeyen penaltı pozisyonumuza bakın. Bundan önceki maçlarda verilen kararlar da incelenmeli. Kolay düdük çalıyorlar. Koskoca şehrin hakkı yenmez. Hakem camiasından biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Kimin hakkıysa versinler. Şahverdi’nin penaltı ve kırmızı kart pozisyonu var ancak verilmiyor. Bunlar incelenmeli. Kaybettik, üzgünüz. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde değerlendirip, Süper Lige çıkacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

BEN ŞAMPİYON OLACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 2 formda takımın mücadele ettiğini ve kazandıkları için mutlu olduklarını belirtip, şunları söyledi:
“İyi bir seri yakalayıp 6 maç kaybetmedik. Oyun anlamında, güçlü rakiplere karşı kazandığımız bir istatistik var. Saha içerisinde hem bireysel hem de takım performansını artırdık. Özellikle geçiş hücumu bizim için önemliydi. Artan istatistiklerimizi skora yansıttık. Savunmada da iyi işler yapmaya başladık. Ankaragücü bize karşı kaybetti ancak ben yine şampiyon olacaklarını düşünüyorum. Ankaragücü ile bu statta seyirciyle birlikte oynamak kolay değil. Çok deneyimli bir takım. Yine bekleyerek oyunumuzu geçiş hücumuyla sonuçlandırdık. 2-0 önemli bir avantajdı ancak Ankaragücü öyle bir takım ki birçok maçı 90. dakikada çevirdi. Duran topları iyi kullanan oyuncuları var. Biz de takım savunmasını son haftalarda başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Seyircinin baskısı ister istemez Ankaragücü’nü kazanma anlamında itiyordu. 10 kişi kaldılar, 3-1’i yakaladık. Bu bize güven sağlasa da 25 dakika futbolda çok uzun bir süre. 3-1’den sonra biz de bir kişi eksildik. İster istemez geriye yaslandık. Serimizi devam ettirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

OWUSU’NUN CEZASINDA İNDİRİM

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında, çift sarı kartın ardından, gördüğü kırmızı kart sonrasında, hakeme yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı davranışı nedeniyle ekstra 2 maç ceza daha olan Kwabena Owusu’nun cezası, 1 maça indirildi. 4 bin 500 TL olan para cezası da 2 bin 250 TL’ye çekildi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun kararı, olayın oluş şekli dikkate alınarak, Tahkim Kurulunda oy çokluğu ile düzeltildi.
Çift sarı kart cezasını Adanaspor maçında çeken Owusu, Altınordu maçında da ekstra 1 maç cezasını tamamladı. Owusu, deplasmandaki Balıkesirspor maçında forma giyebilecek.

HALİL BAĞCI HELSİNKİ’DE

Ankaragücü’nün U19 takım kalecisi Halil Bağcı, Finlandiya’nın HJK Helsinki takımına transfer oldu. Halil Bağcı’nın sonraki transferinden Ankaragücü yüzde 25 pay alacak.
Kulüpten bu konuda yapılan açıklama şöyle:
“U19 takımımızda forma giyen profesyonel kalecimiz Halil Bağcı’nın, HJK Helsinki takımına ön alım ve bir sonraki satıştan yüzde 25 pay hakkı ile transferi gerçekleşmiştir. Kendisine bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!