Ankaragücü’nün süngüsü düştü

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nün süngüsü düştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2013 00:00

Adana Demirspor yenilgisinin ardından Tavşanlı Linyit mağlubiyeti ile birlikte sarı-lacivertli ekibin yönetimi de ligde kalma şansının zora girdiğini kabul etti.

Haberin Devamı

PTT Birinci Ligin son sırasında yer alan ve neredeyse sezonun ilk maçından itibaren kümede kalma savaşı veren Ankaragücü’nün 27. hafta maçıyla birlikte süngüsü düştü. Ligin en genç kadrosu ile mücadele eden ve transfer yasağı nedeni ile kendi alt yapısından gelen oyuncular dışında takıma takviye yapamayan sarı-lacivertliler, geçen haftaki Adana Demirspor yenilgisinin ardından bu hafta da Tavşanlı Linyit deplasmanında kaybedince, rakipleriyle arasının açılmasını önleyemedi. Son iki haftada, alt grupta yer alan Samsunspor, Göztepe ve Tavşanlı Linyitspor’un sürpriz galibiyetleri, Ankaragücü’nün işini iyice zorlaştıran etkenler oldu.
Başkent ekibinin yönetimi, önceki gün kaybedilen 2-0’lık maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Tavşanlı Linyitspor maçının neticesi ile kümede kalma şansımız iyice zora girmiştir. Matematiksel olarak her ne kadar şansımız olsa da, işimizin artık zor olduğunun bilincinde olan yönetim kurulumuz, takımımızın sonuna kadar yanında olacaktır. Ankaragücü’nü özlenen günlere yeniden döndürmek, bizim en büyük hedefimizdir. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, önemli bir maça çıktıklarını ancak sonuçta kaybettiklerini belirterek, “Özellikle maçın ikinci yarısında rakibimizden daha üstün oynadık. Yakaladığımız çok net fırsatlar vardı. Bunları atamayınca kaybeden taraf olduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!