Ankaragücü’nün gözü yüksekte

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücü’nün gözü yüksekte
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2015 01:21

Başkent ekibi, topladığı 33 puanın 24’ünü 19 Mayıs Stadı’nda alırken, dış sahaya oranla çok daha iyi bir grafik çizdi. Aykan Atik’in öğrencileri bu geleneği, yarın ki Pazarspor maçında da sürdürmek istiyor.

Haberin Devamı

Sezonun ilk haftasında deplasmanda Kahramanmaraşspor’u 2-1 mağlup eden Ankaragücü, erteleme maçında Tepecikspor’u deplasmanda 2-1 ile geçerken, dış sahada kazanamama sorununu çözdü. Sarı-lacivertliler’in, geride kalan 27 hafta sonunda 9. basamakta yer bulmasında, iç saha performansının etkisi büyük oldu.
31 Ağustos 2014 tarihindeki karşılaşmada, Kahramanmaraşspor’u 2-1 mağlup eden Ankaragücü, deplasmanda galip gelmek için tam 199 gün bekledi. Lige tutunmaya çalışan rakibi önünde mücadelede 1-0 geriye düşen Ankaragücü, Tepecikspor’u son dakikalarda bulduğu golle 2-1 yenmeyi başarırken; dış sahada kazandığı iki maçı, yenik duruma geldikten sonra çevirmesini bildi.
Tepecik deplasmanından aldığı ikinci galibiyet dışında, diğer deplasmanlardan sadece 3 beraberlik çıkarabilen Ankaragücü, ligde deplasmandan en az puan alan üçüncü takım konumunda bulunuyor. Ankaragücü, deplasmanda 5 puan alan Altay ve 8 puan alan Gümüşhanespor’u geçebildi.
Ligde 33 puan alıp 9. sırada bulunan Ankaragücü, kendi evinde topladığı 24 puanla, iç sahada gösterilen performans sıralamasında, daha başarılı bir grafik çizdi. Sarı-lacivertliler, iç sahada 18 gol atıp 8 gol yerken, dış sahada 13 gol sevinci yaşayıp, kalesinde 24 gol gördü.
İç sahada performansına bir 3 puan daha eklemek isteyen Ankaragücü, yarın Pazarspor’u 19 Mayıs Stadı’nda ağırlayacak. Ligin ilk yarısında Karadeniz’de oynanan müsabakayı Ankaragücü 1-0 kaybetmişti. Teknik Direktör Aykan Atik, hem rövanşı almak hem de tırmanışlarını sürdürmek istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!