Ankaragöz günleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankaragöz günleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 00:00

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Günü’nü 26 Mart-2 Nisan tarihleri arasında festival coşkusunda kutlayacak. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Başkent Tiyatroları, bu özel günü bu yıl ilki düzenlenecek “ANkaragöz Günleri” ile taçlandıracak.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun dallarından kukla, karagöz ve ortaoyunu temsillerinin sergileneceği ANkaragöz Günleri’nde, karagöz ve kukla ile ilgili sergi de açılacak.
Başkent Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, amaçlarının kukla, karagöz ve ortaoyununu?yeniden gündeme taşıyacak, hatırlatacak bir program hazırlamak olduğunu söyledi. Geleneksel Türk Tiyatrosu veya diğer adıyla Türk Halk Tiyatrosu’nun hiç hak etmediği halde kaybolma sınırına geldiğini ifade eden İkiler, “Tiyatromuz, son sanatçılarının omzunda yaşama savaşı vermektedir. Öz tiyatromuzun yok oluşu, Türk Tiyatrosu kadar Dünya Tiyatrosu için de büyük kayıp olacaktır. ANkaragöz Günleri’nin en önemli amacı da işte bu ruhu yeşertmektir. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun genel yapısını ve dallarını bu ülkenin gençlerine anlatmak ve sahip çıkmalarını sağlamak projenin bir diğer önemli amacıdır. Ayrıca proje Geleneksel Türk Tiyatrosu’yla ilgili bundan sonra yapılacak olan çalışmalara da ışık tutacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!