Ankara’dan Avustralya’ya umut bağışı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Avustralya’ya umut bağışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2020 14:12

Avustralya'da yaşayan ve yaklaşık bir yıldır lösemi tedavisi gören 47 yaşındaki Asım Uçar, Türkiye'deki kardeşi Semra Özyürek'ten alınan kök hücrelerle sağlına kavuşacak.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi'nde alınan Semra Özyürek'e ait kök hücreler, 10 Kasım'da umuda yolculuk için Avustralya'ya gönderildi. Yapılan incelemede kendisinin hücrelerinin kardeşi ile uyumlu çıktığının belirlendiğini anlatan Özyürek, “Benim tüm hücrelerim kardeşime uyduğu için ben veriyorum. Hayat olmak istiyorum ona. Çok mutluyum. İnşallah kardeşim düzelecek. Tek istediğim bu, başka hiçbir şey istemiyorum” dedi. Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Akraba Dışı Doku ve Kordon Kanı Bankası’nın da kurucu sorumlusu Prof. Dr. Meral Beksaç, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

Ankara’dan Avustralya’ya umut bağışı


SIVI AZOT BUHARI İÇERİSİNDE GİTTİ

“Üniversitemiz ve Melbourne'de tedavi aldığı yer ile yapılan iş birliği sonucunda biz veriden kök hücreleri toplamaya başladık. Dört gündür vericimiz aşı tedavisi alıyordu. Kandaki kök hücre miktarını bir nakile yetecek miktara yükselttik. Toplama işlemi sonrasında bu hücreleri normal koşullarda COVID-19 pandemisi olmasaydı bir kurye buradan alarak taşıyacaktı. Uçakla götürerek orada nakili gerçekleştirilecekti. Ancak Avustralya'daki karantina nedeniyle hiçbir kurye dışarı çıkamıyor ve içeriye de almadıklarından bu hücreleri biz uygun koşullarda kademeli olarak (-180) dereceye kadar donduracağız. Sıvı azot buharı içerisinde taşıma tankında nakliye şirketinin sorumluluğunda teslim alınacak. Sonrasında da oraya ulaştıktan sonra nakil süreci başlayacak, tedavisi verilecek, hücreler nakil amacıyla kullanılacak.”

BAKMADAN GEÇME!