Ankara'da organize sanayi bölgesindeki patlama

Güncelleme Tarihi:

Ankarada organize sanayi bölgesindeki patlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2014 17:12

- ORSİAD Başkanı Ülgener: - "Kağıt üzerinde hizmet veren iş ve işçi güvenliği firmalarının sanayi bölgelerimizde yeri yok"

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Özcan Ülgener, kağıt üzerinde hizmet veren iş ve işçi güvenliği firmalarının sanayi bölgelerinde yerinin olmadığını belirtti.

Ülgener, İvedik OSB'de yaşanan patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebileceğini ifade etti. Firmalara gerekli bilgilerin verildiğini ve eğitim olanaklarının sağlandığını kaydeden Ülgener, iş kazaları konusu ile ilgili her gün onlarca işletmenin kapılarını çaldığına işaret etti.

Yasa gereği bir işletme ile anlaşma yapmak zorunluluğunun bulunduğunu anımsatan Ülgener, "Ancak bu işletmelerin pek çoğu kağıt üzerinde iş yapıyorlar. Olası bir denetim ya da iş kazasında dosyada evraklar imzalı göründüğünden dolayı ceza firma sahibine geliyor. Biz ORSİAD olarak sanayi bölgelerimizde bu tür lisanssız çalışan ve kağıt üzerinde hizmet veren iş güvenliği firmalarını istemiyoruz. Kağıt üzerinde hizmet veren iş ve işçi güvenliği firmalarının sanayi bölgelerimizde yeri yok" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!