Güncelleme Tarihi:
ANKARA, (DHA)- ANKARA'da soğuk kış günlerinin üzerimizdeki etkilerini hafifletmek için içtiğimiz kış çaylarıyla ilgili her şeyin konuşulduğu bir etkinlik düzenlendi. İlki 20 Aralık Salı günü Sheraton Ankara Oteli'nde gerçekleştirilen atölyede, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden Prof. Dr. Alev Önder bitki çaylarıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Birbirinden farklı kış çaylarının tadımının yapıldığı bu etkinlikte, katılımcılar çay demleme teknikleri ve bitki çayları hakkında bilgi sahibi oldu. 'Kış Çayları' atölyesinin düzenleyicisi Ali Ünyazıcı Baharatları'ndan Mert Ünyazıcı, "Amacımız, tüketicimizin doğru bilgi ve bitkilerle yararlı sonuçlara ulaşmasıdır" dedi.
BİTKİ ÇAYI İÇMEMİZİ GEREKTİREN 11 NEDEN
Etkinlikte, bitki çayı içmemizi gerektiren 11 sebebin ise antioksidan kaynağı olduğu, vücuttaki yağları yakarak enerjiye dönüştürdüğü, ömrü uzattığı, stresi azaltıp, beyni zinde tuttuğu, kan basıncını azalttığı, ciğerleri sigaranın verdiği zarardan koruduğu, kirli havaya karşı koruduğu, dişlerin çürümesini engelleyip, solunumu düzenlediği, kemikleri güçlendirdiği, bağışıklık sistemini hastalıklara karşı koruduğu, vücudun su döngüsüne katkı sağladığı belirtildi.
İÇİMİZİ ISITACAK KIŞ ÇAYLARI
'Tatlı Kış Çayı ( Ballı), Yeşil Çay (1 çay kaşığı), Yasemin (2 çay kaşığı), sivri biber (¼ parça), 1 adet Zencefil, 2 adet Meyan Kökü (Formul; 1 adet Zencefil ve 2 adet kesilmiş Meyan Kökü kaynatılır. İçine yeşil çay, yasemin ve sivri birer ilave edilerek demlenir. Bal ilave edilerek içilir).
FOTOĞRAFLI