Güncelleme Tarihi:
Hasan POLAT/KAZAN(Ankara), (DHA)- KAZAN Belediyesi tarafından yaptırılan Gazi Üniversitesi Kazan TUSAŞ Meslek Yüksek Okulu (MYO), yeni yerinde eğitim-öğretime başladı.
Dönem başında yeni yerleşkelerinde eğitim-öğretim görmeye başlayan MYO'nu Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, TAİ Tesis ve Varlık Hizmetleri Başkanı İsmail Ulubayram, belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleri ziyaret etti. Okul Müdürü Hakan Dilipak'dan bilgi alındı, bu sırada yeni bölümlerin açılması da gündeme geldi.
Kazan Belediyesi tarafından 15 milyon liraya yaptırılan ve TAI-TUSAŞ'ın 3 Milyon lira destek verdiği MYO 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk dönemine geçici olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bir ortaokulda başlayan öğrenciler, ikinci dönem başında kendi okullarına taşındı.12 bin metrekare alanda 3 kat üzerine inşa edilen MYO, toplamda 750 bin metrekare alana sahip. 7 bin öğrencinin eğitim görebileceği büyüklükte inşa edilen okulda 24 derslik, 6 bilgisayar laboratuvarı, 6 uygulama atölyesi, spor salonu ve diğer donatılarıyla Ankara'nın en büyük meslek yüksekokulu olarak gösteriliyor. Yüksekokul, Otomotiv Teknolojileri ve Bilgisayar Programcılığı bölümlerinde okuyan 250 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Lojistik, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri ile Raylı Sistemler bölümü için Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) müracaat eden yüksekokul yönetimi, açılacak üç yeni bölümle birlikte 2016-17 eğitim öğretim yılında bölüm sayısını 5'e, öğrenci sayısını ise 750'ye çıkarmayı hedefliyor. Kazan Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ettiği yüksekokulun, özellikle sanayisi hızla gelişen Kazan'da bu okuldan mezun olacak birçok öğrencinin TAI-TUSAŞ bünyesinde iş sahibi olabilme imkanı da bulacağı belirtildi.
KAZAN, BİR TEKNİK ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR
Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Tusaş Kazan meslek Yüksek Okulu, özellikle Lojistik ve havacılık ağırlıklı bir okul olarak belirlendi. Programlar ve müfredatlarının tamamını TAİ ile birlikte oluşturacağız ve TAİ'de akademik kimliği olan tüm mühendisler burada ders verecek. İnşallah. Bizim öğrencilerimiz de TAİ'nin hedeflerine yönelik ara eleman olarak burada eğitim görecekler. Bu binanın birçok özelliği var. Yüksekokul, atölyeleriyle, idari katlarıyla, sosyal alanlarıyla Türkiye'deki en güzel meslek yüksekokulu binası. Türkiye de böyle başka bir bina, bu kadar güzel, bu kadar düzgün yapılmış bir bina yok benim bildiğim. Burası Lokman başkanın eseri. Biz de inşallah bu karşılıklı özverileri boşa çıkartmamak için donanımını, akademik kadrolarını, idari personellini, hiçbir şeyi esirgemeden buruya sunuyoruz. Amacımız, öğrenci sayısını ve bölümlerin çeşitliliğini artırmak. Yakın zamanda İnşallah onlar da olacak. TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Türkiye'de örnek bir okulu olacak. Kampus alanımız geniş. Burada yeni yeni binalar mutlaka yapılacaktır. Bu hedefe yönelik teknokent alanı açılması için de bir uğraşımız var. Bunlarla beraber burası bir cazibe merkezi olacak. Zaten Kazan şuan Türkiye'nin ve Ankara'nın cazibe merkezi. Çok kolay ulaşımı var, altyapısı çok iyi. Nihai amaç, burada ayrı bir üniversite olması. Çünkü hakikaten Kazan coğrafyasıyla, yapısıyla, sanayisiyle ayrı bir üniversiteyi, bir teknik üniversiteyi hak ediyor" dedi.
TAİ-TUSAŞ KALİFİYE ARA ELEMAN İHTİYACINI GİDERECEK
Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise bundan sonra Ankara'da kurulacak bir devlet üniversi merkezinin Kazan olacağını, veya Gazi Üniversitesi'nin ileriki yılarda ana merkezi olacağını söyledi. Ertürk, üniversite ile yerel yönetim işbirliğinin önemine vurgu yapan Başkan Ertürk, bu sayede kısa sürede ne kadar mesafe alındığını çok açık bir şekilde görüldüğünü kaydetti. Ertürk, "Bizim bir üniversite özlemimiz vardı. Çok şükür bugün Gazi ve Başkent Üniversiteleri olmak üzere iki üniversiteye kavuştuk. Üniversitenin faaliyete geçmesinde TAİ-TUSAŞ'ın çok büyük emekleri var. Değerli rektörümüzün samimi gayretleriyle de bu işin başaracağımıza olan inancımız arttı. Oluşturduğumuz konsorsiyumla Türkiye'de örnek model oluşturabilecek bir eser ortaya çıkardık. Biz özlemimizi giderdik, Gazi Üniversitesi yarın kendine merkez oluşturabilecek bir yüksekokula kavuştu ve TAİ-TUSAŞ kalifiyeli ara eleman ihtiyacını gidermiş olacak. Kaybedeni olmayan bir proje gerçekleştirdik, Kazan'a ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.
KAZAN HAVACILIK MERKEZİ OLACAK
Tesisler ve Varlık Yönetimi Başkanı İsmail Ulubayram ise törende yaptığı konuşmada, "Kazan, Türkiye'nin havacılık merkezi. Havacılık merkezi olma noktasında da TAİ'nin burada bulunmasında önemi bir rolü var. Bunun yanında bu yıl içerisinde altyapı faaliyetlerine başlayacak olan Havacılık, Uzay ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 20 bin istihdam planlanıyor. Bunla beraber düşündüğümüzde burası ciddi bir havacılık merkezi olacak. Ara eleman ihtiyacı bu noktada tabi çok artacak. Şu anda eğitim müdürlüğümüz, okul yönetimiyle birlikte eleman ihtiyacını karşılama ve bu alanda da müfredatı belirleme noktasında çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI