Ankara’yı seven bir Adanalı’ydı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yı seven bir Adanalı’ydı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 00:00

Adanalı Santana olarak da bilinen ve geçen hafta kansere yenik düşen gitarist Kurtuluş Türkgüven’in son müzik çalışması Başkentli müzisyenlerleydi. Son moral gecesinde de hiç kopamadığı Ankara’daydı.

Arabesk ve rock’ı harmanladı, tarzıyla Türkiye’nin en iyi gitaristleri arasında yer aldı. Adana’nın Santana’sı, Santana’nın Türkiye’de konser verdiği gün son yolculuğuna uğurlandı. 55 yaşındaki sanatçının hayatındaki son işlerde yine Ankara’nın izleri bulunuyor.

İstanbul Sokakları, Keskin Bıçak gibi şarkılardaki yorumları ve gitardaki kendine has tarzıyla her yaştan seveni olan Kurtuluş, son profesyonel müzik çalışmasını Ankaralı grup Diplomatik Rock Opera ile yapmıştı. Kurtuluş, aynı zamanda Pamela’nın orkestrası da olan grup, çıkardıkları ilk albümdeki Cinsellik Açık Bir Kapı şarkısına gitar sololarıyla katkıda bulunmuştu. Grubun kurucusu ve gitaristi Artun Ertürk, Kurtuluş’la dostluklarını ve müzikal süreci şöyle anlattı:

"Kurtuluş en az 25 senedir tanıdığım bir müzisyen. Şarkımda benden başka bir gitarist çalmalı diye düşünürken, aklıma ilk o geldi. Aradığımda hemen görüşelim dedi. Buluştuk, konuştuk. İki gün sonra kayıtları yaptık. Söyleyebilirim ki son derece profesyonel bir müzisyen. Hastalığını duyduğumuzda ilk şarkı olarak ’Açık Kapı’yı yapmaya karar verdik. Ertelersek şarkının çıkışını göremez diye korktuk. Çünkü çok heyecanlı ve istekliydi."
/images/100/0x0/55eb2104f018fbb8f8ad0af7

"Hastalığını arayıp kendi haber verdi. Ölümü ciddiye almazdı. Tedavinin getirdiği fiziksel zorluklar dışında, en baştan beri son derece rahattı. Gitar çalacak hali yoktu, zaten sol eli ilaçlardan dolayı tam çalışmıyordu. En son üç hafta önce konuşmuştuk. Yeni bir albüm yapıp Ankara’da kaydetmek istiyordu."

Albümü milyon satan, bir zamanlar Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden olan Kurtuluş, hastalığı süresince maddi ve manevi zorluklar yaşadı. Yakınları ve sanatçı dostları iki yıl içinde Adana, İstanbul ve Ankara’da olmak üzere dört kez moral gecesi düzenlendi. Son moral gecesi, geçEN ay Ankara’da Çadır Kebap’ta yapıldı. Bu, aynı zamanda Kurtuluş’un sevenleriyle buluştuğu son gece oldu. Geceyi düzenleyen Tufan Köksal, 30 yıllık dostunu şöyle anlattı:

"Günay’da yapılan moral gecesine az kişi katılmıştı. Ben dostuma daha iyisini yaparım diyerek kendi mekanımda böyle bir gece ayarladım. Kurtuluş sanatçıları kendi ayarlayacaktı. Birçok sanatçı arkadaşını aramış, sadece Kutsi geldi. 180 kişi orada O’nu bekliyordu. Sahneye inerken merdivende bana dönüp ’Çok yorgunum’ dedi. Heyecanlıydı. ’Ankara’ya gidip tekrar çalacağım’ diyordu. Hatta Santana konserine gitmek istiyordu. Çok önceden planlamış."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!