Ankara uyumadı

Güncelleme Tarihi:

Ankara uyumadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 15:39

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümünde Ankara’nın tüm ilçelerinde binlerce kişi sokaktaydı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği anma programında sokaklara çıkıp meydanları dolduran Ankaralılar, önce Ulus 1. Meclis’ten başlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, ardından da Cumhurbaşkanlığı’na yürüdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, eşi Nevin Gökçek ile birlikte katıldığı yürüyüşte vatandaşlar, 3 kilometre uzunluğunda Türk bayrağı taşıdılar. Başkan Melih Gökçek, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Ankara uyumadı


‘GURUR SENİN HAKKINDIR’

“Belediyelerimiz sokağa döküldü. Onların tankları vardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dozerleri, kepçeleri, kamyonları, otobüsleri, ‘tanksavarları’ vardı. Her tarafı kapattık ve birlikte yürüdük. Allah’ın izniyle, Ankaralı, imanıyla FETO’yu ve darbeyi boğdu. Ankaralı, gurur senin hakkındır.”

Haberin Devamı

Ankara uyumadı

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANITI'NI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇTI

Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısına yaptırdığı 15 Temmuz Şehitler Anıtı, sabahın ilk ışıklarıyla açıldı. Sabah namazı sonrasındaki açılışa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bakanlar ve anıtın yapımını üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Ankara uyumadı

Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıtın iç bölümünde bulunan ‘Tek devlet’ simgeli mermer bloğa Cumhurbaşkanlığı forsunu yerleştirdi. Gökçek de Erdoğan’a anıtın bir maketini hediye etti.

Ankara uyumadı

400 BİN KİŞİ KATILDI

Ankara Valiliği’nce, Ulus’taki 1. Meclis’ten TBMM’deki tören alanına kadar süren Milli Birlik Yürüyüşü’ne 400 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!