Ankara Üniversitesi’nde rektörlük yarışı hızlandı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Üniversitesi’nde rektörlük yarışı hızlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Ankara Üniversitesi’nde rektörlük seçimlerine bir ay kala rektör adayları çalışmalarına hız verdi. Rektörlükte ikinci dönemini doldurduğu için yasal olarak tekrar aday olamayacak olan Prof. Dr. Nusret Aras koltuğunu devretmeye hazırlanıyor.

ANKARA Üniversitesi’nde rektörlük seçimlerine bir ay kala rektör adayları çalışmalarını hızlandırdı. Rektörlükte ikinci dönemini doldurduğu için yasal olarak 18 Haziran’daki seçimlerde tekrar aday olamayacak olan Prof. Dr. Nusret Aras koltuğunu devretmeye hazırlanıyor. Ankara Üniversitesi’nde rektör adaylıklarını açıklayan şimdilik sekiz isim bulunuyor. Adayların altısı tıp fakültesinden olurken, diğer iki öğretim üyesi başka bölümlerden rektörlüğe adaylığını koydu. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü yarışında Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Taner Demirer, Prof. Dr. Hikmet Akgül, Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Prof. Dr. Necati Örmeci, Prof. Dr. Nezih Elverdi adaylıklarını açıklarken; Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İsmail Doğan rektörlüğe aday olduklarını açıkladılar. İşte rektör adaylarının seçimi kazandıkları takdirde Ankara Üniversitesi için yapacakları:

Ankara Tıp Fakültesi Hematoloji Ana

Bilim Dalı Prof. Dr. Taner Demirer:


Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezunum ve 10 yıl Amerika’da kaldım. İhtisasımı iç hastalıkları tıbbi onkoloji, hemotoloji ve iç hastalıkları üzerine yaptım.

Eylül ayından beri Ankara Üniversitesi rektörlüğü için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Üniversitede 105 kişilik bir grupla çalışıyoruz. Tüm fakültelerdeki hedefimiz göreve geldiğimizde üniversitemizi AB projelerine entegre etmek, hızla dış dünyaya üniversitemizi açmak.

Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim

Dalı Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı

Başkanı Prof. Dr. Hikmet Akgül:


Rektörlüğe talip olmamdaki en büyük amacım Ankara Üniversitesi’ni gelişmiş ülkelerle yarışan bir üniversite standardına getirmek. Demokratik yönetim sürecini aşağıdan yukarıya işletmek istiyoruz. Kurullarla yönetime öncelik vereceğiz. Ortak aklı ön planda tutacağız. Üniversitenin her biriminde çağdaş bir altyapı kuracağız. Çağdaş ihtiyaçlara yönelik mesleklerden insan yetiştirmek ve Köy Enstitüsü felsefesini canlandırmayı hedefliyoruz.

Eğitim Bilimleri Fakültesi

Prof. Dr. İsmail Doğan:


"Ben terminoloji üzerinde duruyorum. Rektör teknokrat değildir. Rektör büyük bir camianın lideridir. Liderin vizyonu olmalı. Ankara Üniversitesi’ni oluşturan üniversite paydaşlarının motivasyonu düşük. Profesörler son istatistiklere göre yoksulluk sınırında ücret almaya başladılar. Ben kurumsal mutluluğu yakalamayı hedefliyorum. Ankara Üniversitesini bilgi toplumu değerleriyle yöneteceğim. Ben eğitim sosyoloğuyum, seçimli sistem içerisinde ilk kez sosyal bilimci rektör adayı olmuştur."

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim

Üyesi Prof. Dr. Erkan İbiş:


"İnsani değerlere önem veren, tüm çalışanların özlük haklarına saygılı, bilimde eğitimde araştırmada kültürde sanatta sosyal alanda üniversitemizi ön plana taşıyacak bir yönetim politikam olacak. Amacım açık, saydam, ilkeli olmak ve güvenilir bir yönetim politikası izlemek, öğrenci, akademik ve idari personelimizle hep birlikte takım ruhu ve bilinci ile çalışmak, akademik ve idari personel ile öğrencilerin önerilerini almak, yönetime daha fazla katılımlarını sağlamak, yeni uygulamalar ve açılımlarda çoğunluğun tartışması ve katılımını sağlamak, sorun çözümünü hızla gerçekleştirmek. "

İçhastalıkları Anabilimdalı Başkanı

Prof. Dr. Necati Örmeci:


"İvedi finans sorununu çözmek zorundayız. Geliştirdiğimiz projelerden biri ikinci eğitimi başlatmayı düşünüyorum. Üniversitemize yakışır bir kompleks inşası yapılarak üniversitemizin kampüs havasını yaşamasını sağlayacağım. Bütün dekan ve idari kademedeki arkadaşlarımızın üniversiteyi üniversite gibi gören her türlü ideolojik ve siyasi fikirlerin üzerinde bir yerde üniversiteyi oturtabilmiş, herkesi kucaklama yeteneği olan çalışkan ve dürüst insanların idari kademelere gelmelerini sağlayacağım.

Tıp Fakültesi Eski Dekanı

Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu:


"Hocalarımızı ziyaret ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem birebir hem ana bilim dalı ziyaretleriyle çalışmalarımızı anlatıyoruz. İdealimiz eğitimin akreditasyonu ve tüm birimlerin cazibe merkezi haline gelmesi için çok hızlı koşacak bir açılım sağmak.

Ziraat Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Cemal Taluğ:


Bilgi üretimini geliştireceğiz. Bilgi üretiminin toplum için anlamlı olmasını sağlayacağız. Öğrenciye değer veren bir anlayış oturtacağız. Aşırı merkeziyetçi yapıyı kaldırarak ortak akla dayanan ve meslektaşlar yönetimi anlayışı getirmek istiyorum. Çok sesliliğe değer vereceğiz. Yaşamla buluşan yaşamı savunan bir üniversite hedefliyoruz.

İşte rektör adayları

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü için 18 Haziran’daki seçimlerde Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Taner Demirer, Prof. Dr. Hikmet Akgül, Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, Prof. Dr. Necati Örmeci, Prof. Dr. Nezih Elverdi; Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Cemal Taluğ ve Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. İsmail Doğan yarışacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!