Ankara şarkım yol şarkısı olurdu

Güncelleme Tarihi:

Ankara şarkım yol şarkısı olurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2019 14:59

Sesi, müziği ve sözleriyle kuşağının en özgün isimlerinden biri olmayı başaran Nilipek, bu gece saat 21.00’da IF Performance Hall’da Ankaralı müzikseverler ile buluşuyor.

Haberin Devamı

“Sabah” ve “Döngü”nün yanı sıra gelecek yıl yayınlanacak albümünden de şarkılar söyleyecek olan Nilipek, gecenin sakin başlayıp coşkulu biteceğini söylüyor. Ankara’da konser vereceği için çok heyecanlı olduğunun da altını çizen genç sanatçı Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı.

Neler bekliyor bizi bu gece?
En son Ankara konserimizin üzerinden çok zaman geçti, bu dönemde ekipte de, sahnedeki enstrümanlarımızda da güzel değişiklikler oldu; daha önce konserimize gelenler de yeni bir şey görecekler yani. İlk iki albümden bir sürü şarkımızı çalacağız, ama bir iki yeni şarkı da hazırladık. Sakin başlayıp sonra sahneyi yakacağımız bir gece olacak diyebilirim.

DİNLEYİCİ HER ZAMAN MÜTHİŞ

Ankaralı sinema izleyicisinin en iyi festival izleyicisi olduğu söylenir. Müzik dinleyicisi için de aynı şeyi söyleyebilir miyiz sence?
Ankara’da dinleyici her zaman müthiş. Tabii ki Anadolu’nun her yerini gezmedim, ‘en iyi’ demek diğer şehirlere haksızlık olur. Ama dikkat çekecek kadar özenli bir dinleyiciler olduklarını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Ankara’yı anlatan bir şarkın olsaydı adı ne olurdu ve ne söylerdi? Biraz mırıldanabilir misin?
Ankara ile ilgili belirgin anılarım konserlerle bağlantılı hep. Haliyle bir yol şarkısı olurdu sanırım, ya da belki sabah Kuğulu Park’a bir yürüyüş üzerine bir şarkı olabilirdi. Belki zamanın ne kadar hızlı aktığını, 10 sene boyunca, yılda birkaç kez ama aralıklarla gördüğüm bir şehrin nasıl değiştiğini, nasıl değişmediğini anlatmaya, biraz da şehrin beni nasıl gördüğünü, bende neyin değişip değişmediğini anlamaya çalışırdım.

Ve son soru: Ankara’ya dair hafızanda olan 3 şey?
Shades Records, Kuğulu Park, karlı yollar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!