Ankara Sanat Fuarı açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Sanat Fuarı açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 00:00

Plastik sanatlardaki en kapsamlı etkinlik olan Ankara Sanat Fuarı yarın açılıyor. Fuarda yüzü aşkın sanatçının bin eseri yer alacak.

BAŞKENT’in plastik sanatlar alanındaki en kapsamlı etkinliği Ankara Sanat Fuarı Ankart 2007, yarın düzenlenen bir törenle açılıyor. Çağdaş Sanatlar Vakfı’nın 2007 Onur Ödülleri ressam Mustafa Ayaz ile kurumsal alanda Yaşar Holding’e verilecek.

DENİZ BAYKAL KATILACAK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katılması beklenen ödül ve açılış töreninde Vakıf Başkanı Şefik Kahramankaptan’ın açılış, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın hoş geldiniz konuşmalarından sonra Deniz Baykal’ın da bir konuşma yapması bekleniyor. Ardından Onur Ödülü Heykelcikleri sahiplerine verilecek ve ödül sahiplerini konu alan birer kısa film gösterilecek.

KİMLER YER ALACAK

ANKART-2007 etkinliğinde resimleri görülebilecek sanatçılar arasında bugün aramızda olmayan Zeki Faik İzer, Fethi Arda, Turgut Atalay, Şeref Bigali, Nuri İyem gibi isimlerle, günümüzün ünlü sanatçıları Adnan Turani, Mustafa Ayaz, Ferruh Başağa, Devrim Erbil, Turan Erol, Kayıhan Keskinok, İbrahim Balaban, Burhan Doğançay, Ergin İnan, Mustafa Pilevneli, Habib Aydoğdu, Ahmet Yeşil, Ömer Kaleşi, Serpil Akyıl, Komet, gibi çok sayıda değerli isim yer alıyor.

ÇAĞSAV’ın 2007 onur ödülleri ressam Mustafa Ayaz ile kurumsal alanda Yaşar Holding’e verilecek.

ÇAĞSAV tarafından düzenlenen Ankart-2007’ye bu yıl yüzü aşkın sanatçı, bini aşkın resim ve heykelle katılıyor. Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe giriş ücretsiz. Sergi saat 11.00-20.00 arasında açık kalacak. Bir belgesel film gösterimi ile iki de panel düzenlenecek. Tabloları sergilenecek ressamlar arasında Gürcü, İngiliz, Azerbaycanlı, bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!