Ankara’nın arka bahçesinde Kırıkkale yeniden kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın arka bahçesinde Kırıkkale yeniden kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın araziyi Ankara’nın arka bahçesi olarak gördüklerini belirtirken, Taşkın Haşemoğlu ise, “Kırıkkale’de yeni yapı ve yapılandırılacak yer yok. En uygun yer olarak bu bölgeyi seçtik. Kızılırmak’ın yanında, altyapısı ve sosyal donatılarıyla Kırıkkale yeniden kuruluyor. Kırıkkale ve Ankara bu projeyle birleşecek” dedi.

Fİ Yapı’nın Anadolu’daki ilk uydu kent projesi Fi Yaka Kırıkkale konutlarının temel atma töreni, Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Taşkın Haşemoğlu, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

7 bin konuttan oluşuyor

Arsa ortaklığını Barışkent Gayrimenkul ile Taşkın Haşemoğlu’nun, yükleniciliğini Fi Yapı’nın üstlendiği Fi Yaka Kırıkkale, 7 bin konuttan oluşuyor. Birinci etapta 2 bin konutun bulunacağı uydu kentte, ikinci ve üçüncü etaplar da hayata geçirilecek.

Araziyi Ankara’nın arka bahçesi olarak gördüklerini ve kısa bir sürede alıp, projelendirip, ruhsatlarını aldıklarını belirten Barışkent Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, “Bundan bir buçuk yıl önce Elmadağ duble yolunun açılışı yapıldı. Biz de Barışkent olarak İstanbul Yolu, Konya Yolu ve Eskişehir Yolu’ndaki konut fiyatlarının pahalı olması nedeniyle, ortağım Taşkın Haşemoğlu’yla beraber bu bölgeye yatırım yapmak istedik. Fi Yapı Anadolu’da 100 bin konut yapma hedefiyle yola çıkmıştı. İlk projeyi Kırıkkale’de gerçekleştirme kararı aldık. Arazi içerisinde 40 tane ada, 120 tane blok olacak. Yaklaşık 7 bin konut ve 14-15 bin kişilik bir nüfus planlanıyor. Bugün meclie üç tane milletvekili gönderirken, proje bittikten sonra dördüncü milletvekilini de meclise göndereceğiz” dedi.

Alacağımız sonuç cesaret verecek

Kırıkkale’nin, Türkiye genelinde uydu kentler yapmak üzere yola çıktıkları ilk durak olduğunu belirten Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, “10 yılda 100 bin konutluk proje hedeflerimiz var. Kırıkkale’nin ilk olması bizim için çok önemli. Burada alacağımız sonuç, diğer illerde yapacağımız işlerde bize cesaret verecek.

İnsanlara 29 bin TL’den başlayan ekonomik fiyatlarla, kaliteli konutlarda yaşama imkanı sunacağız. İçinde alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna ve fitness olacak. Bölge, Kızılırmak’ın kenarında ve doğal güzelliklere sahip. 24 ayda 2 bin daireyi sahiplerine teslim edeceğiz. Sonrasında ikinci ve üçüncü etabını da devam ettireceğimiz bir proje olacak” diye konuştu.

Eski Orman Bakanı Halit Dağlı ve eşi Şenay Dağlı vasıtasıyla, proje kapsamında rett sendromlu çocuklara daire bağışlandığını ifade eden Taşkın Haşemoğlu ise, “Kırıkkale’de yeni yapı ve yapılandırılacak yer yok. En uygun yer olarak bu bölgeyi seçtik. Kızılırmak’ın yanında, altyapısı ve sosyal donatılarıyla Kırıkkale yeniden kuruluyor. Kırıkkale ve Ankara bu projeyle birleşecek. Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerinin de yaşayabileceği bir nokta olacak” dedi.

Bölgenin saklıkenti gün yüzüne çıkıyor

BÖLGEYİ saklıkent olarak adlandıran Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, “Burayı bizlere tanıtan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölge, doğanın, suyun, toprağın, havanın, güneşin bir arada bulunduğu bir saklıkent. Bugüne kadar biraz saklı kalmış ama bundan sonra gerek Kırıkkale halkımıza, gerek çalışanlarımıza hayırlı bir iskan imkanı sunacaktır. Umut ediyoruz ki konutlar yükseldikçe, bölgenin farkedilmeyen diğer yüzlerini ve özelliklerini de hep birlikte görürüz” dedi. TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ise, “Sektörlerinin önde gelen iki markası Kırıkkale’de buluştu ve Kırıkkale’nin çılgın projesi ortaya çıktı. Proje, Kırıkkale’nin çehresini değiştirecek. Bölge bir çekim merkezi olacak” diye konuştu.

Özdebir: Sadece konut projesi değil

İNSANLARIN artık sadece başlarını sokacak ev aramadıklarını belirten ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “İstanbul’dan çıkıp Türkiye markası olmuş Fi Yapı’yla, Ankara’dan çıkıp Türkiye markası olmuş Barışkent’in birlikte hayata geçirecekleri proje, sadece bir konut projesi değil. Bir yaşam merkezi” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise, “Burası Kırıkkale için önemli bir proje. Hemen de tatbikata geçen bir proje oldu. Pek çok projemiz var. Önümüzdeki dönemlerde o projeler hayata geçirilecek ve Kırıkkale bir marka şehir olacak. Bizim gençliğimizde Ankara’ya gidip gelmek bir işkenceydi. Artık Ankara’nın bir semtinden bir başka semtine gideri gibi Kırıkkale’ye gelebiliyoruz. Altyapılar, kendi çekim alanlarını meydana getiriyor” diye konuştu.

İçinden ırmak geçen şehir Kırıkkale olmalı

KIRIKKALE’nin hangi özellikleriyle öne çıkması gerektiğini incelediklerini belirten Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, şunları söyledi:

“Partimizin seçim beyannamesine marka şehirler deyimini koyduk. Ankara, İstanbul, İzmir için örnekler verdik ve diğer şehirler için bunu zaman içinde üreteceğiz dedik. Kırıkkale’yi çalışıyoruz. Kırıkkale hangi özellikleriyle öne çıkmalı inceliyoruz. Kırıkkale’de o ortak aklı da bulmaya gayret ettik. Kızılırmak Kırıkkale için önemli bir unsur. Kızılırmak Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale’nin yakınından geçer ama hiçbiri, içinden ırmak akan bir şehir kimliğini almamıştır. Kırıkkale mutlaka, içinden Kızılırmak akan bir şehir kimliği kazanmalı. Ya Kızılırmak’ın mecrasını değiştireceksiniz veya şehrin yeni yapılanmasını Kızılırmak’a doğru kaydıracaksınız. Memnuniyetle görüyoruz ki yapılanma Kızılırmak’a doğru kayıyor. Şehircilik ve Çevre Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulacak. Marka şehirlerin çalışmasını bu bakanlık yürütecek. Kırıkkale Üniversitesi’nde rektörken Ankara’da oturup, üniversitede çalışmayı yasaklamıştım. Başarılı da olmuştuk.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!