Ankara Madrid’i hatırlattı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Madrid’i hatırlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da sahne alan Colin Vearncombe, bilinen adıyla Black, konser öncesi Ankara Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Ünlü şarkıcı, Ankara’nın kendisine Madrid’i hatırlattığını söyledi.

Haberin Devamı

80’lerin unutulmaz yıldızı, “Wonderful Life” şarkısıyla hafızalara kazınan sanatçı Colin Vearncombe ya da bilinen ismiyle Black, Joy FM’in Ankara’da yayına başlaması nedeniyle düzenlenen kutlama kapsamında Başkent’e geldi. Ünlü yıldız, Jolly Joker’de gerçekleşen konserde Ankaralılarla buluştu. Şarkıcı, konser öncesi Ankara Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin çok değişik bir ülke olduğunu söyleyen Black, “Burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye bana değişik yerleri hatırlatıyor. Mesela İstanbul, çok sevdiğim Barcelona’yı. Ankara ise Madrid’i hatırlatıyor. Bu yüzden son derece heyecanlı ve mutluyum.  Ankara’ya gelişinin kendisi için de sürpriz olduğunu söyleyen şarkıcı, bu yılın sonunda tekrar gelmek istediğini ifade etti. Türkiye seyahatini yeni maceraların başlangıcı olarak gören Black, buradaki seyircinin de unutulmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Wonderful Life laneti

Wonderful Life şarkısının müzik kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Black, şöyle konuştu: “Wonderful Life benden çok daha meşhur. Bu bir lütuf ama aynı zamanda da bir lanet. Şarkıyı yazmadan önce bu kadar meşhur olacağı aklıma gelmemişti. Bir dönem Avrupa’da çok meşhur oldum ama meşhur olmayı aslında sevmedim. Bazı şeylerin yaşandığı gibi olması gerekiyormuş. Wonderful Life’tan sonra yaptığım hiçbir şarkı onun kadar ilgi görmedi. Bu yüzden bazen keşke daha sonra bu şarkıyı yazsaydım dediğim oldu”.

Flamenkoya benziyor

Black, bazı müzik otoritelerinin 80’ler ve 90’lardan sonra iyi müzik yapılmadığı yönündeki eleştirilere ise “Benim yaptığım şarkıların bazıları 60-70’ler esintisi taşıyor, bazıları ise yeni ezgiler. Yeni dönem şarkıcıları da çok iyi işler çıkarıyor. Eskilerin yeni şarkı yapması mı, yoksa yeni müzisyenlerin yeni şarkı yapması mı gerekiyor.” Türk müziği hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını söyleyen şarkıcı, geleneksel Türk müziğini flamenkoya benzettiğini aktardı.

Bursa konseri unutulmazlar arasında

Müzik kariyeri boyunca unutamadığı iki konser olduğunu anlatan Black, bunlardan birinin 1988 yılında Berlin’de gerçekleştiğini dile getirdi. Black konserle ilgili; “Dürüst olmak gerekirse çok iyi değildik. Ancak seyirci o kadar muhteşemdi ki, konser esnasında bize enerji verdi. Ayrıca 1993 yılında Bursa konseri öncesi çok hastaydım. Bursa’daki dinleyici çok heyecanlıydı ve beni aileden biri olarak gördü. Bu konseri de hayatım boyunca unutamam. Kendini başlangıçtan bir sonraki noktada gördüğünü ifade eden Black, sonraki projeler içinde şiir kitabı çıkarmak ve yeni albümü için hazırlık yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!