Ankara lezzetleri kitapta toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara lezzetleri kitapta toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 01:31

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ‘Yöresel Mutfak Kültürü’nün tanıtılarak yok olmasını önlemek ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla ‘Ankara Halk Mutfağı’ projesini başlattı.

Haberin Devamı

Ankara’ya özgü yiyecekler ‘Ankara Halk Mutfağı’ kitabında yayınlanacak. Çankaya Belediyesi çalışmaya ‘öllüğün körü’ yemeği ile katılırken, Kahramankazan Belediyesi de katı haside (pekmez tatlısı), öküz helvası gibi yöresel lezzetlerini hazırladı.

Ankara lezzetleri kitapta toplanacak


ÇANKAYA’DAN ‘ÖLLÜĞÜN KÖRÜ’

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Çankaya Evi eğitmenleri ‘öllüğün körü’ isimli erişte yemeğini hazırladı. Çankaya’yı temsil eden yemekler arasında Çalma Aşı ve Cevizli Helva da yer aldı. Çankaya Evi eğitmenlerince hazırlanan ana yemek, çorba ve tatlıdan oluşan menü, Ankara Halk Mutfağı kitabında ‘Çankaya Lezzeti’ olarak yerini alacak. Çankaya Belediyesi’nin yaptığı açıklamada ‘öllüğün körü’ için “Çankaya’ya ait bir yemek” denildi. Kıymalı ve peynirli erişte pişirirken komşusunun ‘Ne yemeği yapıyorsun?’ sorusuna sinirlenen Ankaralının ‘öllüğün körü’ demesiyle ortaya çıktığı aktarıldı.

Ankara lezzetleri kitapta toplanacak


KAHRAMANKAZAN’DAN ANNE YEMEKLERİ

Haberin Devamı

Kahramankazanlı kadınlar da ‘Ankara Halk Mutfağı’ kitabı için ilçeye özgü yemek ve tatlılar hazırladı. Kahramankazan Belediyesi Kumpınar Kültür Merkezi’nde bir araya gelen kadınlar, katı haside (pekmez tatlısı), pilav, kapama, öküz helvası, kavurma, höşmerim (sade, ballı, şekerli) ve aş çorbası gibi birbirinden farklı lezzetleri hazırladı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Annelerimizin, bacılarımızın, ablalarımızın maharetli ellerinden yüz yıllardır hazırlanan bu yemekler kitap sayesinde gelecek kuşaklara da aktırılacak. Ayrıca kitabın dağıtıldığı bölgelerde de bu lezzetler bilinir hale gelecek” dedi.

Ankara lezzetleri kitapta toplanacak

Ankara Halk Mutfağı kitabında, yemeklerin tarihi geçmişleri ile içinde yer alan malzemeler ve yapılış şekilleri yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!