Ankara keçisine coğrafi işaret

Güncelleme Tarihi:

Ankara keçisine coğrafi işaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 15:31

Ankara keçisi oğlağı etinin, Türkiye’nin unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri arasında yer aldığını belirten Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç, bu alanda tanıtım kampanyası düzenleyerek yöresel eti mutfaklara tekrar kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Birlik ise oğlak eti için “coğrafi işaret” başvurusunu yahtı. Ankara keçisinin tamamen doğal ve doğadan beslendiğine dikkat çeken Kılınç, “Doğal ürünlere ülke içinde de dışında da yoğun talep var. Aynı şekilde artık insanlar yediği yemekte lezzet arıyor. Ankara keçisi oğlağı eti tavuk etinden bile daha az yağlıdır. Demir oranı ise tüm etlerden daha yüksektir. Başkent’te yetişen Ankara keçisi oğlağı etinin marka olması için coğrafi işaret başvurusu ile ilk adımı attık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!