Ankara Kalesi oyunu şampiyonluk getirdi  

Güncelleme Tarihi:

Ankara Kalesi oyunu şampiyonluk getirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2024 15:01

Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi Teknofest Atölyesi öğrencilerinden oluşan Alengo ekibi, Ankara Kalesi üzerine geliştirdikleri sanal müzecilik oyunuyla önce Teknofest Akdeniz’de ödüle layık görüldü. Ekip, daha sonra ise Kahramanmaraş’taki finalde ise şampiyon oldu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Gençlerimiz bir kez daha göğsümüzü kabarttı” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren ve tamamı Altındağlı gençlerden oluşan ekipler, Teknofest yarışmalarında elde ettikleri başarılarla ilçenin gurur kaynağı oldu. Gençler ilk önce Antalya’da, daha sonra ise Kahramanmaraş’ta düzenlenen Teknofest yarışmalarında, dikkatleri üzerine çekti. Alev Alatlı Bilim Merkezi öğrencileri, Antalya’da düzenlenen Teknofest Akdeniz yarışmasına iki ekiple katıldı. ALT-Bozbey ekibi, ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması Afet Yönetimi’ kategorisinde Türkiye finalisti olurken, Alendo ekibi ise Ankara Kalesi’ne yönelik geliştirdikleri sanal müzecilik oyunuyla ‘Turizm Teknolojileri’ kategorisinde ‘Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü’ kazandı. Şampiyonluk haberi ise Alendo ekibinden geldi. Geliştirdikleri sanal müzecilik oyunuyla finale kalan Alendo ekibi, Kahramanmaraş’taki final yarışmalarında zirveye adını yazdırdı. ‘Alendo’ ekibi Türkiye birincisi oldu.

Haberin Devamı

Ankara Kalesi oyunu şampiyonluk getirdi

KALEYİ İNTERAKTİF MÜZE OLARAK MODELLEDİK

Teknofest Atölyesi öğrencilerinden Bilal Hamza Yıldırım (16) hazırlık süreçlerini şöyle anlattı: “Geliştirdiğimiz sanal müzecilik oyununda ilk başta Ankara Kalesi’ne yer vermeyi tercih ettik. Önce bölgenin drone görüntülerini edindik. Daha sonra görüntüler üzerinden kodlama işlemini gerçekleştirdik. Teknofest Akdeniz kapsamında düzenlenen Turizm Teknolojileri yarışmasında Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü’ne layık görüldük. Sonra da Kahramanmaraş’ta düzenlenen finalde şampiyon olduk. Bilim Merkezi’ndeki hocalarımız proje geliştirme sürecinde bize çok katkı sağladı. Bu süreçte danışmanlık yapan hocalarımıza, bize bu imkânları sunan belediyemize çok teşekkür ederiz.”

Ankara Kalesi oyunu şampiyonluk getirdi

Gençler, Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi Teknofest Atölyesi’nde farklı projelere katılma imkânı bulabiliyor.

Haberin Devamı

Alendo ekibi üyesi, Hasan Semih Saraç (17) ise “Ankara’daki tarihi ve turistik yapıların daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle projemizde Ankara Kalesi’ni ele aldık. Ankara Kalesi sanal müzecilik projesini, üç arkadaş beraber geliştirdik. Ankara Kalesi’ni interaktif müze olarak modelledik. Müzeyi oyun motorunda oluşturduk. Daha sonra müzenin hikâyesini de oluşturarak Teknofest yarışmasına başvuru yaptık. En sonunda da şampiyon olmayı başardık. Bilim Merkezi, Teknofest çalışmaları için çok faydalı bir yer. Proje geliştirme sürecimizde bu merkezden çok destek aldık. Ayrıca, merkezdeki ekipmanları da kullandık. Yaşıtlarıma tavsiyem; dijitalleşen dünyada kişisel gelişimlerine katkı sağlamak istiyorlarsa yazılım dili ve oyun motoru öğrenebilirler. Bu eğitimler onları mesleki anlamda bir adım öne çıkaracak” dedi.

Haberin Devamı

‘SEVDİĞİNİZ İŞİN PEŞİNDEN GİDİN’ TAVSİYESİ

Alendo ekibinin takım kaptanı Mustafa Berat Özçelik (16), “Ekip arkadaşlarımla beraber 1.5 buçuk yıldır oyun geliştiriyoruz. Bilim Merkezi ile tanışmadan önce arkadaşlarımla beraber kendi başımıza çalışmalar yapıyorduk. Daha sonra Alev Alatlı Bilim Merkezi ile tanıştık. Bilim Merkezi’nde görev yapan hocalarımız bizlere çalışmalarımızda, her konuda destek oldu. Yazılım ve kodlama konularında destek aldık. İlerleyen süreçlerde yüksek prodüksiyonlu oyunlar geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu alanda çalışmak isteyen arkadaşlara sevdikleri işin peşinden gitmelerini tavsiye ederim. Sevmeden yapılacak bir iş değil” ifadelerini kullandı. Teknofest Akdeniz yarışmalarında Türkiye finalisti olan ALT-bozbey ekibi üyesi Emirhan Özboğa (15) Bilim Merkezi’nde iki farklı kategoride çalışmalar yaptıklarını anlattı. Özboğa, “Görüntü işleme tabanlı afet yıkım tespiti çalışmamızla Teknofest Akdeniz yarışmalarında ‘Afet Yönetimi’ kategorisinde, Türkiye finalisti olmaya hak kazandık. Bu proje sayesinde olası bir afet yaşandığı takdirde yıkılan binaların tespiti yapılıyor. Acil yardım ekipleri, tespit edilen binalara yönlendiriliyor. Mühendislik alanına ilgi duyan gençler Bilim Merkezi’ne üye olabilirler. Hocalarımız burada hem eğitim veriyor, hem destek oluyorlar. Teknofest yarışmalarına da bizimle beraber geliyorlar. Hem hocalarımıza, hem de bize bu imkânları sunan herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

GENÇLERİMİZ BİR KEZ DAHA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Ankara Kalesi oyunu şampiyonluk getirdi

Altındağlı gençlerin başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Gençlerimiz bir kez daha göğsümüzü kabarttı. Altındağlı gençlerimiz geliştirdikleri projeler sayesinde, teknoloji dünyası ve ülkemiz için çok önemli olan bir etkinlikte yer aldı ve ödüle layık görüldüler. Altındağ Belediyesi olarak gençlerimizin daha büyük başarılara imza atmaları için ne gerekiyorsa yapacağız. Gençlerimizi ve yürütülen projelerde emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!