Ankara internetten en çok alışveriş yapan ikinci kent

Güncelleme Tarihi:

Ankara internetten en çok alışveriş yapan ikinci kent
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 18:09

BANKALARARASI Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Türkiye genelinde en çok internet’ten alışverişinin yapıldığı kent yine İstanbul oldu.

Haberin Devamı

İstanbul’u başta Ankara ve İzmir olmak üzere diğer büyük iller izledi. İller sıralamasında bu yıl geçmiş yıllara göre Anadolu illerinde internetten yapılan alışveriş dikkat çekti. İnternetten alışverişte yüzde 100’ün üstünde büyüme gösteren Anadolu illeri Hakkari, Ağrı, Mardin, Şırnak, Sivas oldu. 21 Ekim’de yaşadığı depremin yaralarını sarmaya çalışan Van dışında tüm illerde ise işlem adetlerinde artış yaşandı.

 

16 milyon kartlı işlem

 

BKM, Anneler Günü’nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerini de açıkladı. Bu verilere göre, Anneler Günü alışverişlerinin yoğun olarak yapıldığı 11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında yaklaşık 16 milyon adet kartlı işlem gerçekleştirildi. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 12.3 milyon düzeyindeydi. E-ticaret işlemlerine bakıldığında ise geçen yıl 1.4 milyon adet alışveriş yapılan internet sitelerinden bu yıl 1.9 milyon alışveriş gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

 

Sanal kuyumcular

 

Anneler Günü ve öncesindeki 2 günde, sanal kuyumculardan 7 binin üzerinde alışveriş yapılarak Sevgililer Günü’ndeki yaklaşık 6 bin 700 adet alışverişin üzerine çıkıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!