Ankara Hürriyet’in yol ihbar hattı Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Ankara Hürriyet’in yol ihbar hattı Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 00:00

Ankara Hürriyet’in "Yol ihbar hattı" ile gündeme getirdiği Başkent’in bozuk kaldırım ve yolları TBMM’ye yansıdı. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, verdiği soru önergesinde bozuk yollar yüzünden yayaların da hayatının tehlikede olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili olarak neler yaptığını ve yapacağını sordu.

ANKARA Hürriyet’in "Yol ihbar hattı" ile gündeme getirdiği Başkent’in bozuk kaldırım ve yolları CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün soru önergesiyle TBMM’ye yansıdı.

Bingöl, Başkent’in bozuk yollarıyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Ankara Hürriyet’in hergün yayımladığı Ankara’nın yollarındaki çukurların insanları hayatından bezdirdiğini anlatan Bingöl, bu sorunun aynı zamanda sakat, yaşlı hamile ve çocuklu vatandaşların da sosyal hayata katılmaları yönünde büyük bir engel olduğunu belirterek şunları kaydetti:

ARAÇ KULLANMAK MARİFET OLDU

"Ankara’da araba kullanmak, özel yetenek ve dikkat istiyor. Çukurlardan kaçmak için Ankaralılar, yolda slalom yaparak araç kullanır hale geldiler ve etraftaki diğer araç kullanan vatandaşlara trafikte zor anlar yaşatıyorlar. Bir yandan da, çukurlardan kaçacağım derken daha büyük kazalara mahal veriyorlar. Oto, lastik tamircileri ise yolların bozuk ve çok çukurlu olmasından işlerinin arttığını ve çok memnun olduklarını dile getirmekteler. Hatta organize sanayi bölgesinde çalışan tamirciler, bu yoğunluğun oluşmasından ötürü, sorumlu belediyelere teşekkür ettiklerini de söylüyorlar."
/images/100/0x0/55ea2443f018fbb8f86dbd95

Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanı içindeki bölgelerde konuyla ilgili ne gibi çalışmalar yapacağını soran Bingöl önergesinde şu ifadeleri kullandı:

Büyükşehir Belediyesi ne düşünüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanında olan ilçelerde ve mahallelerde son beş yılda, ilçeler, mahalleler ve yıllar itibariyle kaç kilometre yeni asfaltlama yapılmıştır? Büyükşehir Belediyesi’nin, Ankara’nın genelinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmaları sırasında, tek şeride indirilen yolların ve kapatılan kaldırımların yarattığı tehlike çok ciddi boyutlara ulaşmıştır. Vatandaşlar son derece şikayetçi oldukları bu durum karşısında canlarını ve mallarını tehlikeye atarak yollarına devam etmektedir. Bu çalışmaların daha düzenli ve güvenli bir biçimde ve vatandaşlarımızın canını tehlikeye atmayacak şekilde yapılabilmesi için bir çalışma var mıdır?"

YAYALARI DA ETKİLİYOR

Yollarda oluşan çukurların ve bozuklukların, vatandaşın canını da tehlikeye attığını belirten CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, "Çukurdan kaçabilmek için ani bir refleks ile direksiyonu kıran sürücüler, kendilerini bekleyen yoldan çıkma tehlikesi ile baş başa kalıyorlar. Dolayısıyla yaya olarak kaldırımda yürümeye çalışan kent sakinleri de, bu olaylardan nasibini alabiliyor. Vatandaşlar trafikte önündeki aracı takip ederek, o aracın girdiği çukurlara girmemeye dikkat gösterir olmuşlar" dedi.

Esenboğa’ya EGO seferi

EGO otobüsleri, Esenboğa Havaalanı seferlerine 15 Mart’tan itibaren yeniden başlıyor. Esenboğa Havaalanı ile kent merkezi arasında her yarım saatte bir sefer yapacak olan EGO otobüslerine, 2 tam bilet karşılığı özel bastırılan biletlerle, ya da tam biletle 2 kez basılarak binilebilecek.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oybirliği ile alınan karara göre, geçen yıl uygulamaya başlanan ve daha sonra durdurulan seferler, 15 Mart Cumartesi günü itibarıyla yeniden başlıyor.

EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, Esenboğa Hava Limanı’nda durak sorunları nedeniyle daha önceki seferleri durdurmak zorunda kaldıklarını, Ulaştırma Bakanlığı’nın sorunları çözmesi nedeniyle Hava Limanı’na yeniden sefer başlatma kararı aldıklarını belirttiler.

Esenboğa Hava limanı’na sefer yapacak EGO otobüslerinin izleyeceği güzergah ve duraklar şöyle:

"Güzergahlar: "Esenboğa Havaalanı, Havaalanı Yolu, Dışkapı İrfan Baştuğ Caddesi, Samsun Devlet Yolu, İskitler Caddesi, Konya Yolu, AŞTİ, İnönü Bulvarı, Bakanlıklar, Atatürk Bulvarı, Kızılay, Sıhhiye, Opera, Ulus, Çankırı Caddesi, Dışkapı İrfan Baştuğ Caddesi, Havaalanı Yolu, Esenboğa Havaalanı.

Polatlı’ya Mahalle konakları geliyor

POLATLI’da belediye tarafından "mahalle konakları" projesi başlatıldı. Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gülveren Mahallesi’ne yaptırılan mahalle konağının, Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edildiğini söyledi.

İçinde çok amaçlı salon, muhtarlık, zabıta, tahsilat birimleri, internet evi, çocuk ve kadınlar için hobi odaları ve kütüphanesi olan konağın 540 metrekare kapalı alanı olduğunu belirten Çelik, artık sokak düğünlerinin buralarda yapılacağını kaydetti.

"Mahalle Konakları Projesi"yle, kenar mahallelere etkin bir hizmet sunduklarını anlatan Yakup Çelik, "Yaptırdığımız konaklarla birlikte Polatlı’da sokak düğünleri artık tarihe karışacak" dedi.

İlçedeki diğer mahallelere de konaklar inşa edeceklerini ifade eden Polatlı Belediye Başkanı Çelik, "Kutadgu Bilig’in yazarı Yusuf Has Hacib’in adını verdiğimiz konak, Gülveren’in çehresini değiştirdi" diye konuştu.

Mehmet Akif Mahallesi’nde temeli atılan mahalle konağı inşaatının devam ettiğini dile getiren Çelik, Şentepe Mahallesi’ne de konak yaptırılacağını belirtti.

Çelik, Gülveren’deki mahalle konağının açılışını gelecek günlerde yapacaklarını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe coşkusu Başkent’i de sardı

FENERBAHÇE
’nin Sevilla’yı yendiği tarihi maçın coşkusu tüm yurtta olduğu gibi Başkent Ankara’da yaşandı.

Fenerbahçe’nin son iki senenin UEFA şampiyonu Sevila’yı penaltılarla eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktığı maçın ardından Kızılay Meydanı’na akın eden binlerce Fenerbahçeli muhteşem zaferi sabaha kadar kutladı.

"Fenerbahçe’nin büyüklüğü ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür, adı konamaz" tezahuratları arasında sabaha kadar süren eğlenceler Başkent sokaklarında da yaşandı. Emniyet güçlerinin sıkı güvenliği altında yaşanan zafer kutlamalarında olay çıkmaması ise sevindirici oldu.

Maç sevincini aktarmak isteyen Star TV muhabiri Özden Erkuş da yayın sırasında taraftarın coşkusu nedeniyle zor anlar yaşadı.

DİKMEN

Tabela var sokak yok

ATA Mahallesi 31. Sokak’ın durumu görenleri şaşırtıyor. Tabelası olan sokağın kendisi yok. Uçuruma doğru giden ve bariyerlerle trafiğe kapatılan sokakta, sadece araçların park etmesine izin veriliyor.

KÜÇÜKESAT

Göçen asfalt trafiği aksatıyor

BÜLBÜL Deresi ile Esat Caddeleri arasında kalan Beyaz Gül Sokak’ta, alfaltın yer yer göçmesi trafiği aksatıyor. Sokak boyunca bir çok yerde yatay olarak açılan asfalt çukurları tam doldurulmadığından araçlar çukurlara düşüyor.

AYDINLIKEVLER

Belediye ilgilenmiyor

ŞEHİT Mustafa Baş Caddesi’nin, bozuk kaldırımları ve aşınmış asfaltı uzun zamandan beri onarım bekliyor. Cadde sakinlerinin ve esnafın müracaatına rağmen hala onarılmayan yol, yağmurlu havalarda çamur deryası haline geliyor.

ULUS

Yol zemini eşitsiz

SANAYİ Caddesi boyunca açılan yatay asfalt çukurlarının yol zeminiyle eşitlenmemesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Özellikle caddeye hızlı giren araçların konrolünü kaybettiği yolda, sürücüler yolun düzeltilmesini istiyor.

SÖĞÜTÖZÜ

Kazaya davetiye

2. Cadde’de meydana gelen çukur uzun zamandır onarılmayı bekliyor. Aynı zamanda ATO’nun da bağlantı yolu olan caddede çukura düşmemek için yolu ortalayan araçlar kazalara davetiye çıkarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!