Ankara ekonomisi geriye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara ekonomisi geriye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 15:20

‘Ankara ekonominin geriye gidişinin en ağır hissedildiği illerden bir tanesi. Birinci beklentinin ekonomi olduğunu görüyoruz.’

Haberin Devamı

Ankara ekonomisi geriye gidiyor

 

CHP Ankara Milletvekili ve Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Levent Gök, Ankaralıların öncelikli sorununun ekonomik beklenti olduğunu belirterek, “Tarım, hayvancılık, turizm ve ticaretle Ankara’yı marka bir kent haline getireceğiz. Destek ve katkılarla kent merkezinden ilçelere tersine göçü sağlayacağız” dedi. Hürriyet Ankara’ya konuşan Gök, şunları söyledi:

İŞSİZLİK HAD SAFHADA

“Sahada, yurttaşlarımızın büyük kısmının Ankara’da ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu görüyoruz. İşsizlik had safhada. Çiftçilerimiz ektikleri ürünün gerçek karşılığını alamadıklarından yakınıyor, esnaflarımız dertli. Gençlerin geleceğe dair umutları yok. Ankara ekonominin geriye gidişinin en ağır hissedildiği illerden bir tanesi. Birinci beklentinin ekonomi olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

ESNAF ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Ankara’dan finans merkezlerinin taşınması ciddi bir kayıp ve İstanbul’a beyin göçü oluşturdu. İş dünyası ve esnaf önünü göremiyor. OHAL bunun birinci koşulu. Yatırımcı, yatırım yapmaktan çekiniyor. OHAL’i kaldırarak Türkiye’yi normalleştirmeye başlayacağız. Bize oy versin vermesin tüm insanlarımızı ayrıştırmadan kucaklayacağız. Barış iklimini yaratacağız. Ekonominin gelişmesini sağlayacağız.

TARIM, HAYVANCILIK BİTİYOR

Haymana’da dünyaca ünlü kaplıca suyunu halen geliştiremedik. Bala, Güdül, Evren, Şereflikoçhisar gibi ilçeleri gelişmişlik açısından Türkiye’deki birçok ilçeden daha geride. Ciddi bir göç var, nüfus 2000’lere göre yarıya düşmüş durumda. Tarım ve hayvancılığın bittiğini görüyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından değerlendirilemiyor.

ANKAPARK’A 1.5 MİLYAR TL

Hükümetin ve Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’yı kalkındırmaya dönük bir bakışı yok. Ankara’da, ‘para nasıl boşa harcanır’ın en büyük örneği Ankapark. 1.5 milyar TL para harcandı, nasıl açılacağı ve hizmet vereceği belirsiz. Burası böyleyken Başkent’teki birçok ilçemizin köy yolları ve kanalizasyon yok. Çiftçimizin kullandığı mazottaki ÖTV ve KDV’yi kaldırarak 3 liraya mazotun verilmesini sağlayacağız.

Haberin Devamı

MARKA KENT HALİNE GETİRECEĞİZ

Kentin bu durumda olmasını içimize sindiremiyoruz. Ankara, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde modern bir kent olarak planlandı, bugün gelinen noktada çarpık bir imar yapılaşması oldu. Ankara, normalde derelerin aktığı semt isimlerinin hepsinde su ve dere isimlerinin bulunduğu bir kentti. Bunlar kapatıldı. Ankara’nın kent kimliği kayboldu. Tarım, hayvancılık, turizm ve ticaretle Ankara’yı marka bir kent haline getireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!