Ankara’dan Van’a en sıcak yardım

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Van’a en sıcak yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2008 00:00

Cebeci Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde herkes seferber oldu. El örgüsü giysilerle Van’da maddi durumu iyi olmayan 95 çocuk ısındı. Ankara’da başlatılan kampanya kapsamında, okuldaki öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri, kışlık giysi ördü. Maddi durumu iyi olmayan çocukların kış mevsimini sıcak giysilerle geçirmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında örülen giysilerin bir bölümü, Van’a gönderildi.

ANKARA Cebeci Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesinin başlattığı, "Herkes Bir Çocuk Isıtsın" kampanyası kapsamında, Van’da maddi durumu iyi olmayan 95 çocuk ısındı.

Cebeci Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında, okuldaki öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri, kışlık giysi ördü. Maddi durumu iyi olmayan çocukların kış mevsimini sıcak giysilerle geçirmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında örülen giysilerin bir bölümü, Van’a gönderildi. Van’ın Muradiye ilçesine bağlı köylerde eğitim gören ve maddi durumu iyi olmayan 95 öğrenci, gönderilen giysilerden yararlandı.

Okul Müdürü Nazan Şener, okulda bin 200 öğrenci ve 110 öğretmenin bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin gönül birliğiyle gönüllü olarak ördükleri giysileri, maddi durumu iyi olmayan çocuklara hediye ettiklerini anlatan Şener, bu yardımlardan Van’daki öğrencilerin yanı sıra Ankara’da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin de yararlandığını kaydetti.

Ankara’da Mamak’ta yaşayan 45 öğrenciye de el örgüsü giysinin hediye edildiğini bildiren Şener, yardımların birçok kişi ve kurumun desteğiyle yapıldığını bildirdi.

Şener, "Yoksul Ellere 1 Kalem Bizden" kampanyası kapsamında yine Van’da yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan 250 çocuğa kırtasiye yardımı yapıldığını vurguladı.

Sosyal yaşam paylaşımını güçlendirmek amacıyla başlattıkları bu kampanyalarda emeği geçen öğretmenleri, öğrencileri ve velileri kutladığını ifade eden Şener, bu tür yardım ve kampanyaların devam edeceğini belirtti.

Öğrenciler uzaya yolculuk yaptı

MAMAK Belediyesi ve ODTÜ işbirliği ile hizmete sunulan Uygulamalı Bilim Merkezi’ndeki "Bilim Şenliği" öğrencilerin büyük ilgisini topluyor. Özellikle Bilim Merkezi’ndeki ’Planetaryum’ isimli gök cisimlerini üç boyutlu gösteren cihaz görenleri hayrete düşürürken birbirinden ilginç bilimsel cihazlar merkezi gezenlerin beğenisini kazanıyor.

Merkezi ziyaret eden Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin Mamak’ın çeşitli okullarından gelen öğrencilerle ’Planetaryum’ isimli balona binerek gök cisimlerini üç boyutlu gösterimle izledi.

Öğrencilerin büyük beğenisini kazanan gösterimin ardından ’Planetaryum’la ilgili bilgi veren Başkan Şahin, "Türkiye’de biri ilki gerçekleştirerek dijital ortamda üç boyutlu şekilde gök cisimlerini gösteriyoruz. Bu önemli projenin ilk defa Mamak’ta yapılması bizim için büyük önem taşıyor" dedi.

Bir hafta içinde Mamak’taki öğrencilerin tümünün Uygulamalı Bilim Merkezi’ne gelerek Planetaryum’u ve diğer bilimsel materyalleri göreceklerini söyleyen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mamak Kültür Merkezi’nde bir çok aktivitenin yanı sıra, bilim ve bilgi kültürünü de çocuklarımıza, gençlerimize ve Mamaklılara aşılayalım istiyoruz. Bunu da bilimin eğlenceli yüzünü anlatarak yapalım dedik. Uygulamalı Bilim Merkezi’nde bulunan Planetaryum isimli balon içerisinde uzay cisimlerini bire bir görme imkanı var. Bir hafta içersinde Mamak’taki tüm öğrencileri merkezimize getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışıyoruz. Dijital ortamda Türkiye’de ilk kez yapılan bu proje çok önemli. Çocuklarımıza yurt dışındaki yaşıtlarıyla aynı şartlarda bilimi algılama olanağı yaratıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!