Ankara’da suçlar yüzde 25 azaldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da suçlar yüzde 25 azaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, son bir yıl içinde asayiş olaylarında önemli oranda azalma meydana geldiğine dikkat çekerek, “Polisimiz halkın içinde. Onlarla omuz omuza, suça ve suçluya karşı mücadele ediyor” dedi. Özdemir, suçların genel olarak yüzde 25 azaldığını açıkladı.

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara Hürriyet’e verdiği özel röportajın son bölümünde şehrin asayişi, çetelere yönelik düzenlenen operasyonlar, polis-vatandaş işbirliği, 155 Polis İmdat hattı, trafik tescil ve pasaport şubeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkent’in asayişini sağlamak için ne gibi önlemler alıyorsunuz?
- Göreve başladığımız günden itibaren polisimizin her bölgede görülür hale gelmesi için çok gayret gösterdik. Polisin karakolda değil halkın içinde olması için gereken tüm işlemleri yaptık. Çocuklarımızın güvenliğini sağlamak için önceliği belirlenmiş 148 ayrı okula polis görevlendirdik. Okul Polisliği adını verdiğimiz bu uygulamayla, çocuklarımızın her türlü suça karşı korunmasını sağlıyoruz.

Çetelere yönelik operasyonlarda yakalanan başarıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Özellikle asayiş suçları ile çetelere yönelik operasyonlarda yakalanan başarı memnuniyet verici. Polisimizin sokağa çıkması, polis merkezlerimizin yeniden dizayn edilip çalışma şekillerinin belirlenmesi, suça karşı önleyici görevlerin arttırılması, evrak sisteminin azaltılarak personelden tasarruf sağlanması, kırmızı bölgeler olarak belirlenen ve suçun aşırı işlendiği yerlerdeki kontrollerin arttırılması, çetelere yönelik operasyonlara hız kazandırılması, suçun azalmasındaki en büyük etkenler. Son bir yıl içinde suçların tamamının yüzde 25 oranında azaldığını görüyoruz. Bu başarıda, yapılan operasyonların büyük etkisi var.

Polis-vatandaş işbirliğini sağlamak için neler yapıyorsunuz?
- Vatandaşın polise olan güven çıtasının her geçen gün daha da yükselmesi, aralıksız görev yapan teşkilatımıza büyük güç sağlıyor. Toplum Destekli Polis Şubemiz (TDP), halkla olan ilişkilerimizi daha sağlam hale getirerek onların sorunlarını bire bir dinliyor ve çözüm üretiyor. Biz suç ve suçluyla mücadelede sadece polisin değil vatandaşlarımızın da önemli görevlerinin olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle onlarla iletişimi daha rahat kurabileceğimiz TDP’yi daha aktif hale getirdik.

İnsana saygıyı esas alıyoruz

Polisin eğitimi konusunda yaptığınız faaliyetlerle ilgili bilgi verir misiniz?

- Poliste eğitim benim en fazla özen gösterdiğim şey. Polis aldığı bu eğitimi görevinde uygulayacak. Polis, görüntüsüyle, kılık kıyafetiyle vatandaşımıza güven verecek, huzur verecek. Bilgisi ve yaptığı işlerle de hem mağdur tarafı hem sanık tarafı tatmin edici şekilde davranacak. Devletin verdiği kıyafetler devletin hazırladığı kitapta yazdığı şekilde giyilerek sokaklara çıkılacak. Öğrenilen bilgiler de sokakta uygulamaya dökülecek. Biz insana saygıyı esas alıyoruz. Polisimizin imajının önemli olduğunu düşündüğüm için kılık kıyafet ve eğitime büyük önem veriyorum. Personelimizin de bu konuyla ilgili herhangi bir şikayeti olduğunu düşünmüyorum.


Arda AKIN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!