Ankara’da oluşan sevgi yumağı Bitlis’i sardı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da oluşan sevgi yumağı Bitlis’i sardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 00:00

Bir internet sitesinin forumlarında kolları sıvayan bir grup genç, Bitlis’in Konaç Köyü İlköğretim Okulu’nun ihtiyaçlarını gidermek için seferber oldu.

Gencecik Ülkü Öğretmen’in öğrencileri için yardım masaları kuruldu, giysiler ve kitaplar toplandı. Şimdi büyük final, bugün Pirates’da tam 10 grubun gönüllü sahne alacağı dev konserde. Konserin tüm gelirleri okulun çatı, baca, pencere, kapı gibi çok ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesinde kullanılacak.

ANKARA’da 8 genç insanın ’Bizim de tuzumuz olsun’ düşüncesiyle bir internet sitesinde başlattıkları arayış, kısa sürede dev bir yardım kampanyasına döndü. Ankara’nın 10 amatör müzik grubunun yardım için vereceği konser, bugün Emek 61. Sokak’taki Pirates’da gerçekleşecek.

Anıl Çetinel, Burak Özdemir, Caner Bozkurt, Hazan Korkmaz, Menekşe Uluşan, Özgür Ünal, Serdar Öztürk ve Sunay Akdemir’den oluşan grup, Ankara Hürriyet’e şu açıklamayı yaptılar:

"Bizler yaklaşık iki ay önce 8 arkadaş bir araya gelerek, okullara kitap ve kırtasiye yardımında bulunma kararı aldık. Kararlaştırdığımız tarihlerde toplantılarda neler yapabileceğimizi tartışırken, bir konser düzenleme karar aldık. Zaman içerisinde gönüllülerin sayısının da artmasıyla, daha etkili olabileceğimizi, yardım için düzenleyeceğimiz bu konserin en uygun yol olduğuna karar verdik.

Konserin gerçekleşeceği mekanın, konser tarihinin ve konsere katılacak olan müzisyen/grupların da kısa sürede kesinleşmesiyle birlikte, yardıma ihtiyacı olan okulu belirleme safhasına gelmiştik. Daha önceden yardımla ilgili arayış içerisinde olan Ülkü Yıkılmaz öğretmenimizin tesadüfen bizi bulması sonucunda, yapacağımız yardımı Bitlis’in Konaç Köyü ilköğretim okuluna yapmaya karar kıldık. Bu kararı almamızda ki en büyük etken, okulun kullanılmaz hali ve acil olarak karşılanması gereken ihtiyaçlarının olmasıydı. Zaman içerisinde Ülkü öğretmeni ve öğrencilerini tanıdıkça karşılaştığımız tablo bizleri son derece üzmüş ve içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetini fark edip bu işe daha arzulu ve daha sıkı bağlandık.

MALZEMELERİ  GÖNDERDİK

Bu yönde www.hangibar.com , www.turkrock.com , www.halukweb.com , gibi web sitelerinde ücretsiz olarak yaptığımız, kitap kırtasiye ve yardımı duyurularımıza, arkadaşlarımız son derece duyarlı davranarak elinden gelen çabaları göstermişlerdir. Gereğinden fazla kitap kırtasiye türü ihtiyaç malzemeleri toplanarak Ülkü öğretmenimize kargo aracılığıyla gönderilmiştir.

Önümüzde ki çok kısa bir süre sonra gerçekleşecek olan konserimize ise Ankara’nın ismi duyulmuş müzik grupları gönüllü olarak katılmış olup, ayrıca bu organizasyonda ismi geçen bir çok kimse, bu organizasyondan hiç bir ücret talep etmeden gönüllü olmuşlardır. Gerçekleşecek olan konserin tüm gelirleri yine aynı okulun çatı, baca, pencere, kapı gibi çok ihtiyaç duyulan eksiklerin giderilmesinde kullanılacaktır.

Bayülgen’in makinası

BİTLİS Konaç Köyü İlköğretim Okulu’nun genç öğretmeni Ülkü Yıkılmaz, geçtiğmiz haftalarda Okan Bayülgen’in Kanal D televizyonunda yayınlanan ’Makina’ isimli programına da canlı olarak bağlandı. Program konukları Savaş Ay ve Yaşar Nuri Öztürk de yardım sözü verdi. Ülkü Öğretmen, yine program konuğu olan Şenay Düdek tarafından Dobra Dobra programına da davet edildi.

Katılacak gruplar

EMEK 4. Cadde, 61. Sokak’ta bulunan Pirates Bar’da, bugün saat 19:00’da başlayacak konsere, şu gruplar ücretsiz olarak destek verip, sahne alacaklar: "Bonus Track, Dem, Dj Serhat, ForePlay, Hayalet Tren, Hayal Meyal, Kedi, Sert Sessiz, Soul Project, Şeytantüyü ve Yen. Konaç Köyü İlköğretim Okulu’na yardım etkinliğine Hangibar.com, Radyo Vizyon, Mars Müzik Yapım ve Carlsberg de sponsör olarak destek verdiler.

Olgunlaşma’da rengarenk kermes

ANKARA Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bahar kermesi düzenlendi.

Kermesin açılışını, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in eşi Sema Çelik ve Enstitü Müdürü Ayşenur Usta yaptı.Sema Çelik, kermesteki ürünleri inceleyerek, öğretmenlerle sohbet etti. Enstitü Müdürü Usta, Çelik’e lale desenli bir broş hediye etti.

TAŞ BEBEKLER

Enstitü Taş Bebek Atölyesi Öğretmeni Tümay Arığ ise kermeste sergilenen taş bebeklerin 22 yıldır enstitüde üretildiğini söyledi. Arığ, şunları kaydetti:

"Bu bebekler için denizden doğal taş topluyoruz. Bu taşları hiç yontmadan, oymadan, üzerlerine soğuk seramikten giysi yaparak, insan tiplemeleri yaratıyoruz. Bu tiplemeler arasında Ankara Seğmeni, Efeler, Antalya gelini, Gaffur ve fanatik taraftarlar var. Daha önce Osmanlı padişahlarının tiplemelerini yaptık ve Aya İrini Kilisesi’nde sergiledik. Bu ürünleri, Mısır, Cezayir, Filistin ve Suriye’nin yanı sıra bir çok ülkede sergiledik. Çok beğenildiler. Buralara gönderdiğimiz tüm ürünler satıldı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!