Ankara, Cer’de müziğe doyacak

Güncelleme Tarihi:

Ankara, Cer’de müziğe doyacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 00:00

Ankaralılar bu yaz Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Yaza Merhaba Açık Hava Konserleri” ile müziğe doyacak. Ankara’nın kültür ve sanat hayatına yeni katılan Cermodern Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek konserlerde, klasik müzikten, Türk sanat müziğine, türkülerden, tasavvuf müziğine kadar birçok eser izlenebilecek.

Yaz sezonu boyunca düzenlenecek konserlerden ilki 19 Haziran’da “Üç Soprano” ile başlayacak. Saat 21.00’de başlayacak olan konser tüm Ankaralılara açık ve ücretsiz olacak.

Bu konser bir ilk

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin üç ünlü sopranosu Funda Ateşoğlu, Çiğdem Önol ve Esin Talınlı’nın çok sesli müziğin tanıtımı amacıyla oluşturduğu “Three Anatolian Sopranos”, Bujor Hoinic’in orkestra şefliğini yapacağı konserde, “Çardaş Prensesi” ve “Carmen” gibi eserlerden aryaların yanı sıra, “Ben Seni Sevduğumi” ve “Gökte Yıldız” gibi eserleri de seslendirecek.

Herkesi konsere bekliyoruz

Sanatçı Esin Talınlı, Ankara’da ilk kez böyle bir konserin gerçekleşecek olmasının gurur verici olduğunu belirterek, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

Çok çalıştık

“Ankara’da ilk olacağı gibi bizim de kendi orkestramızla ilk konserimiz olacak. Ankaralılarla buluşmayı heyacanla bekliyoruz. Çok çalıştık. Çok geniş bir repertuvar hazırladık. Türküler, şarkılar, Türk Sanat Müziği eserleri ve küçük mizansenlerle Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşatacağız. Herkesi bekliyoruz. Hoş vakit geçireceklerine inanıyoruz. Pişman olmayacaklar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!