Ankara benim sahnem gibiydi

Güncelleme Tarihi:

Ankara benim sahnem gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 14:06

Fransız fotoğrafçı ve dansçı Mathieu Forget’nin “Yolculuğa Davet” adlı fotoğraf sergisi, CerModern’de ziyarete açıldı. Sanatçı, Türkiye’nin beş farklı yerinde çektiği fotoğraflar arasından Ankara Kalesi ile ilgili olan çalışmasını “Projenin en etkileyici çalışmalarından biri oldu. O an Ankara benim sahnem gibiydi” diye tarif etti.

Haberin Devamı

‘Uçan Adam’ olarak bilinen Mathieu Forget’in Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleştirdiği ‘Yolculuğa Davet’ isimli fotoğraf sergisi, CerModern’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide sanatçının Ankara, İstanbul, İzmir, Kapadokya ve Bodrum’da çektiği dans fotoğrafları yer alıyor. Çalışmalarını ‘Zamanı askıya almak’ olarak tanımlayan sanatçının eserleri, telefonlara yüklenen bir mobil uygulama sayesinde barkodu okutarak video olarak da izlenebiliyor. Projeye geçtiğimiz kasım ayında bireysel bir çalışma olarak başladığını, sonrasında Fransız Kültür Merkezi’nin destekleriyle daha kapsamlı bir çalışma haline geldiğini anlatan sanatçı, “Gönlümde her zaman Türkiye’ye gelip güzelliklerini keşfetmek fikri vardı. İki hafta boyunca Türkiye’de beş farklı bölgede çekimler yaptık. Ankara, İstanbul, İzmir, Kapadokya ve Bodrum’u görebildik. Dört kişilik küçük bir ekiple yaptık çalışmalarımızı ve olağanüstü bir iş çıkardığımızı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Ankara benim sahnem gibiydi

TÜM PROJENİN EN ETKİLEYİCİ ANLARINDAN BİRİ

Proje için Ankara’ya sadece bir gün ayırdıklarını belirten Forget, “Sadece bir günümüz vardı. Biz de tek şansımızı en iyi nerede kullanabiliriz diye düşündük ve Ankara Kalesi’ne gittik. Kale’ye geldiğimizde inanılmaz bir ışıkla karşılaştık. Harika bir gün batımı vardı. O an sanki bütün Ankara benim sahnemdi. Tüm projenin en etkileyici anlarından biri oldu” diye konuştu.

Ankara benim sahnem gibiydi

Serginin açılışında bir dans performansı da sunan sanatçı, koreografisinin Türkiye yolculuğundan ilham aldığını ve semahlara bir saygı gösterisi olduğunu ifade etti.

Ankara benim sahnem gibiydi

Sergi, 2 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Ankara benim sahnem gibiydi

UÇAN ADAM OLARAK BİLİNİYOR
Hem dansçı hem performans sanatçısı hem de fotoğrafçı, kameraman, görsel sanatçı ve dijital estetik alanlarında çok yönlü sanatçı olan Mathieu Forget, sanat camiası ve medya tarafından “Uçan adam” olarak tanınıyor. Sanatçı, zamanı durdurarak benzersiz anları, sanatsal mimik ve hareketleri görselleştirerek ve daha modern bir şekilde yaratarak yeteneğini dünya çapında duyuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!