Ankara Avrupa standartlarında et teşhir salonuna kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara Avrupa standartlarında et teşhir salonuna kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2011 00:00

Ankara, soğuk zincirini bozulmadan sağlayacak, Avrupa standartlarında modern bir et teşhir salonuna kavuşuyor. 4 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu tesisteki soğutma ve şok odaları 24 saat tek merkezden izlenecek.

Haberin Devamı

ANKARA Ticaret Borsası, Ankara’ya modern bir et teşhir tesisi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yakında açılacak 4 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu tesiste, -12 derecelik bir soğuk et teşhir salonu, -40 derecelik şok odası, -18 ve -20 derecelik donuk muhafaza odası ile iki adet -2 derece taze et saklama ve bir adet de 12 derecelik et hazırlama odası bulunuyor.

Ankara Haberleşme İnşaatın müteahhitliğini yaptığı tesislerin soğutma tesisatını ise Ankara’nın alanında deneyimli firmalarından Akan Soğutma Sanayi kuruyor.
Tesisin Avrupa standartlarına göre inşa edildiğini kaydeden Akan Soğumta Sanayi firması sahibi Murat Akan, soğutma işinin bu tesislerde ana unsur olduğunu kaydetti.

Tesisteki teknolojiyle Türkiye’de maliyet girdilerinde en büyük kalemi oluşturan enerji giderinin minimum seviyeye indirileceğini kaydeden Akan, “Tüm soğutma sistemlerinde inverter teknolojisi uygulanarak, soğutma faaliyetinde yüzde 38 ile yüzde 44 oranında enerji tasarrufu sağlanacak” dedi.

Örnek olacak tesis

Haberin Devamı

Soğuk depoların 24 saat bir merkezden izlendiğini ve çalışmaların kayıt altında tutulduğunu ifade eden Akan, şunları söyledi:“Ankara Et Borsası’nın soğutma işlerine talip olduğumuz zaman kar elde edilmesinden öncelikle tüm illere örnek olacak bir projede yer almanın gurunu yaşadık. Bu gururu yaşamımızın en önemli nedeni teknik anlamda da profesyonellik isteyen, yeterli ve teknik seviyesi yüksek servis ağı, izleme odası, ileri teknoloji ürünleri kullanma yeterliliği anlamında bizim firmamızın gerekli hizmet içi eğitimlerini yerinde uygulayıp böyle büyük projelere hazır durumda olmamız büyük etken olmuştur.

Yüksek miktarda insan dolaşımının olduğu, yaklaşık 40 civarında yükleme kapısı bulunan ve tonlarca etin sergilendiği 4 bin 600 metrekarelik alanın sabit ısıda tutulması ve sürekli soğutulması doğru hesap, teknik destek ve tecrübeyle sağlanabilir. Bu tesis bundan sonra Ankara’da yapılacak tüm soğuk depolar için örnek ve referans olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!