Angora çatlağına asfalt makyajı

Güncelleme Tarihi:

Angora çatlağına asfalt makyajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:00

Çayyolu’ndaki Angora Sitesi’nin önünden geçen Saltoğlu Caddesi’ndeki çatlaklar ve göçükler her geçen gün artıyor. Kırılan ve göçen yoldaki sorun üç defa asfalt atılarak çözülmeye çalışılsa da bir sonuç alınamıyor Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Engin Uç, "Yeraltı sularının birdenbire çekilmesi yüzünden bu tehlikeyle karşı karşıyayız. Çayyolu’nun altı yüzlerce tanker tarafından emiliyor. Belediye sanki özellikle bölgeyi depremde telef olması için elverişli bir hale getiriyor" dedi.

SALTOĞLU Caddesi’ndeki çatlakların üç kez asfalt atılarak giderilmeye çalışıldığı ancak kalıcı bir çözüm yapılmadığı için sonuç alınamadığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Çayyolu Plaformu Eski Başkanı Engin Uç, sorunun sebebinin yolun üst tarafına dökülen harfiyatlar ve belediye araçlarının yeraltı sularını dikkatsizce çekmesi olduğunu söyledi. Uç, bölgenin doğal yapısıyla çok oynandığını ve yanlış yere yapılan inşaatların tehlikeyi arttırdığını belirterek şunları söyledi:

"Sorumsuzca yapılan harfiyat çalışmaları ve yeraltı sularının birdenbire çekilmesi yüzünden bu tehlikeyle karşı karşıyayız. Çayyolu’nun altı yüzlerce tanker tarafından emiliyor. Belediye sanki özellikle bölgeyi depremde telef olması için elverişli bir hale getiriyor. Üç şiddetindeki bir depremde bile büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim. Bölge halkı da tedirgin."

FELAKET GELMEDEN ÖNLEM ALINSIN
/images/100/0x0/55ea9926f018fbb8f88a7127


Çayyolu Platformu Başkanı İlhan Tezel de tehlikenin çok büyük boyutlarda olduğunu belirtti. Tezel, asıl sorunun yeşil alanların imara açılması ve doğanın dengesinin bozulması olduğunu söyledi. Caddenin üstündeki hafriyat yığınlarının ağırlığından dolayı göçüklerin ve çatlamaların meydana geldiğini anlatan Tezel, "O bulvar üç sefer tamir oldu ama bir işe yaramadı. Yaramayacak da. Belediye bunu ufak bir asfalt göçmesi olarak algılıyor. Sorun yeraltında ve artık nasıl bir müdahale olacak belirsiz" dedi. Tezel yaşanacakların sorumlusunun belediyeler olduğunu da söyleyerek şunları kaydetti:

"Tıpkı belediyenin susuzluk konusunda yaptığı gibi burada da büyük bir felaket olacak ve yetkililer o zaman işin farkına varacak. Felaketten sonra akılları başlarına gelse bile bir işe yaramayacak. Son 1-2 yıldır dengelerimiz bozuldu. Artan inşaat çalışmaları yüzündan artık Çayyolu da tehdit altında. Şu anda oradan araçlar zorlanarak geçebiliyor. Birkaç ay sonra ordan değil araç insan bile geçemeyecek. Tehlikenin boyutları çok büyük. Harfiyat çalışmalarının bir an önce durması lazım."

Zemin sağlam değil

Eski Çayyolu köylüsü ve muhitin tanınmış emlakçılarından Necati Özdemir de Çayyolu’nun altyapı olarak bu kadar çok binayı ve hafriyatı kaldıramayacığını anlattı. Eskiden Çayyolu’nda şifalı sıcak su kaynaklarının olduğunu belirten Özdemir, "Biz eskiden buralarda şifalı sularla tedavi olurduk. Bu da şunu gösterir ki zeminde çatlaklar var ve tehlikeli bir bölge burası. Şimdi o suların çıktığı bölgelerin üstü kapatılarak yollar yapıldı. Biz oraya Uyuz Gölü derdik. Şimdi o yolun sağlamlığı ve bir depremde ne olacağı meçhul. Doğayla oyun oynamak çok tehlikeli bir iştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!