Ampul değiştirmek yeterli değil

Güncelleme Tarihi:

Ampul değiştirmek yeterli değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 00:00

Ankara Valisi Alaadin Yüksel, enerji konusunun önümüzdeki günlerde, yenen ekmek, içilen su gibi olacağına dikkati çekerek, “Enerji verimliliği sadece ampulleri değiştirmek değildir” dedi.

Verimlilik önemli

Vali Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve bazı kamu kuruluşlarının bölge müdürleri ile birlikte Kazan ilçesindeki çeşitli tesislerde incelemelerde bulundu. Aydınlatma sistemleri üreten bir firmanın ünitelerini gezen Yüksel, firmanın AR-GE çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yetkililerin, piyasada yüzde 38 verimlilikle çalışan armatürlerin bulunduğu söylemesi üzerine Yüksel, Ankara’daki sokak aydınlatmalarının daha verimli hale getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Ankara’nın direkleri

Aydınlatmada kullanılan enerjinin çok olmasına rağmen şehirlerin karanlık olduğunu belirten Yüksel, “Ankara’nın elektrik direkleri ile ilgili bilimsel çalışma istiyorum. 1 gram enerjiyi ne çaldıracağız ne de sokağı aydınlatacağız. Enerjiyi insanların yararına kullanmalıyız” dedi. Yüksel şöyle devam etti:

Bekleyen tehlike

“Enerji meselesi önümüzdeki günlerde, yediğimiz ekmek, içtiğimiz su gibi olacak. Gelecek yıllarda ulusları bekleyen iki tehlike var. Birincisi terör, ikincisi de terör kadar önemli olan enerji. Herkes bu konuya dikkatini toplamalı. Enerji verimliliği sadece ampulleri değiştirmek değildir.”

İlkemiz hesap verebilirlik

VALİ Yüksel, Kazan’da 700 bin metrekare alana kurulan Ankara Lojistik Üssü’nü de ziyaret etti. Yüksel, 4 bin 500 kişinin çalıştığı, tekstil hariç diğer tüm sektörlerden firmaların faaliyet gösterdiği üssün yol sorununun kısa sürede çözüleceğini söyledi. Yüksel, “Artık dünya sahnesinde perde açıldı. Her şey farklı. Sahnede oynanan oyunu daha iyi anlayacağız.

Herşeyi Türk milletinin hizmetine sunacağız. Dünya neyin peşinde koşuyorsa biz de onun peşinde koşacağız. Dün kongrelere çağrılmayan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı şimdi Birleşmiş Milletler’de başkanlık yapıyor” dedi. Yüksel, hesap verebilir olmayı ilke edindiklerini kaydederek devleti adam gibi çalıştıracaklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!