Amerikan Pazarı Zeytin Dalı oldu

Güncelleme Tarihi:

Amerikan Pazarı Zeytin Dalı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 16:06

Kızılay İzmir-1 Caddesi’nde yarım asrı aşkın süredir hizmet veren Amerikan Pazarı Lale Pasajı ’ esnafları, ortak bir karar alarak çarşının isminden ‘Amerikan’ kelimesini çıkardı.

Haberin Devamı

Yeni isimlerinin ‘Zeytin Dalı Çarşısı Lale Pasajı’ olduğunu belirten esnaf, bir gün boyunca elde ettikleri kazancı da Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’na bağışlayacak. Ağırlıklı olarak Amerikan ürünlerinin satıldığı ve bu yüzden halk arasında ‘Amerikan Pasajı' olarak bilinen çarşıda bundan sonra Amerika’dan ithal edilen ürünler de satılmayacak. Esnaf adına konuşan Ramazan Başaran, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan Mehmetçik’e destek olmak istediklerini belirterek şunları söyledi:

ZEYTİN DALI OLARAK BİLİNSİN

Amerika’nın terör örgütlerine yaptığı yardımları her Türk vatandaşı gibi biz de kabul etmiyoruz. Mehmetçik’e destek olmak amacıyla böyle bir karar aldık. Çarşımızın adı bundan sonra ‘Amerikan Pazarı’ değil Zeytin Dalı olarak bilinecek. Yeni isme özel bir açılış da yapacağız.

Haberin Devamı

AMERİKAN ÜRÜNLERİ OLMAYACAK

Burada tarih boyunca Amerikan ürünleri satıldı, çarşımız da bu yüzden ‘Amerikan Pazarı’ olarak biliniyor. Karınca misali, Amerikan’nın uyguladığı politikalara tepkimizi göstermek istedi. Amerikan malı sata dükkânlarımız var, buralardan da Amerikan markalarını azaltacağız ve bitireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!