Ameliyat olurken türküler söyledi

Güncelleme Tarihi:

Ameliyat olurken türküler söyledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2009 00:00

Genel anestezi yapılmasında büyük risk bulunan kronik aktif hepatit hastası, epidural anesteziyle yapılan bel fıtığı ameliyatıyla tekrar sağlığına kavuştu. Sadece belden aşağısı uyuşturulan hasta, ameliyat sırasında türkü söyledi.

Kronik aktif hepatit hastalığı nedeniyle genel anestezi uygulanamayan Osman Karakaya’nın bel fıtığı nedeniyle problemlerinin artması üzerine, doktoru Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirurji Klinik Şefi Doç. Dr. Fikret Ergüngör epidural anestezi yapılarak ameliyat edilmesine karar verdi. Ergüngör’ün yanı sıra anestezi uzmanı Dr. Kadriye Kahveci’nin de yer aldığı ekip tarafından ameliyat edilen Karakaya, kısa sürede sağlığına kavuştu. Sadece belden aşağısı uyuşturulan Karakaya’nın ameliyat sırasında kendileriyle sohbet ettiğini, hatta bir ara türkü söylediğini belirten Ergüngör, şunları söyledi:

45 dakika sürdü

"Hastamız bel fıtığı nedeniyle yürüyemez, ayakta bile duramaz hale gelmişti. Ancak kronik aktif hepatit hastalığı nedeniyle genel anestezi uygulanamıyordu. Biz de epidural anesteziyle ameliyata karar verdik. Hastamız operasyon sırasında çok rahattı. Ameliyat 45 dakikada bitti. Ülkemizde az sayıda merkezde uygulanan bu yöntem rahatsızlığı belirli bir düzeyde olan ve genel anestezi uygulanamayan hastalar için çare olabilir."

Anestezi uzmanı Dr. Kadriye Kahveci de, genel anestezi yapılamayan ileri derecede karaciğer, böbrek ve solunum yolu hastalığı bulunanlara uygulanan epidural anesteziyle hastanın belden aşağısının uyuşturulduğunu anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!