Ambulansa radar cezası

Güncelleme Tarihi:

Ambulansa radar cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Ambulanslara radar cezası yazılması üzerine Türk Sağlık-Sen, İçişleri Bakanlığı’na başvurarak, “Ambulanslara ceza yazılması ve polislerin hastayı görmek istemeleri gibi durumlara son verilmesi” talebinde bulundu. Bakanlık da, bundan sonra daha hassas davranılacağını bildirdi.

TÜRK Sağlık-Sen, ambulanslara radar cezası yazılması ve polislerin hastayı görmek istemeleri gibi durumlara son verilmesi talebi ile İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Sendikadan yapılan açıklamada, başvurunun İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirildiği ve Türk Sağlık-Sen’e konuya ilişkin cevap verildiği belirtildi.

Bakanlıktan gönderilen yazıda, Karayolları Trafik Kanunu’nda geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ve bunların sevk ve idaresi konusunda uyulacak kuralların belirlendiği ve zaman zaman illere gönderilen talimat ve yazılarda da konu hakkında yapılacak işlemlerin ifade edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yazıda, ‘bahse konu olumsuzlukların yaşanmaması amacıyla bundan sonra hazırlanacak talimat ve yazılarda, ilgili yazınızda belirtilen konulara daha detaylı değinilecektir’ sözlerine yer verilerek, bu konuda gerekli uyarının yapılacağına dikkat çekildi.”

Haksız cezaların önüne geçilecek

Açıklamada Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin İçişleri Bakanlığının cevap yazısına ilişkin değerlendirmesine de yer verildi.

Açıklamaya göre, Kahveci, Bakanlığın cevabını olumlu karşıladıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
“Ambulanslara yazılan haksız trafik cezalarının önüne geçilmesi için yaptığımız başvuruya İçişleri Bakanlığı emniyet teşkilatının bu konuda talimatlarla ayrıntılı bir şekilde konuya değinilerek uyarılacaklarını yönünde bir cevap verdi. Bu cevabı olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor ve konu ile ilgili yaşanan sıkıntıların bir an önce son bulmasını temenni ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!