Güncelleme Tarihi:
Somon dönerini ilk kez Ankaralılarla buluşturduklarını belirten Çakraz Balık işletmecisi Erhan Erduran, “Bizim kalitemiz, balığın işlenişini bilmekten ve ürünlerimizin tamamını Karadeniz’den gün aşırı getirmekten kaynaklanmaktadır” dedi.“Balıklar Amasra’lı ustaların ellerinden, özel saç tavalarda pişiriliyor ve neredeyse tamamen yağsız oluyor ama kurumuyor. Deyim yerindeyse nar gibi kızarmış balıklar sıra sıra geliyor” diyerek sözlerine devam eden Erduran, şunları söyledi:
“Biz Amasra’dan taze otlarla hazırlanan salatamızı, içinde farklı balıkları barındıran özel terbiyle balık çorbamızı ve somon dönerimizi getirdik ve Ankaralıların beğenisine sunduk.”
Balgat Ceyhun Atuf Kansu Cadde-si’nde Karadeniz rüzgarı estiren Çakraz Balık, somon döneri, Amasra salatası ve balık çorbasıyla büyük beğeni topluyor.