Altyapı yenilenecek taşkına dur diyecek

Güncelleme Tarihi:

Altyapı yenilenecek taşkına dur diyecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 16:05

ASKİ, Çankaya’daki Hürriyet Caddesi ile Çetin Emeç Bulvarı kesişimindeki kavşaktaki su taşkınlarının önüne geçmek için çalışma başlattı. Çalışma kapsamında mevcut altyapı iptal edilip yeni yağmur ve pis su hattı yapılacak.

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürlüğü, Çankaya Hürriyet Caddesi’nin Çetin Emeç Bulvarı’na bağlandığı kavşakta ve çevredeki evlerde uzun yıllardır yağışların ardından oluşan su taşkınlarını sonlandırmak amacıyla harekete geçti. Ekipler, bölgede yeni yağmur suyu ve pis su hattı yapım çalışmalarına başladı. Bölgedeki mevcut altyapıyı iptal edip, toplamda bir kilometreye yakın yeni yağmur suyu ve pis su hattı çalışması başlattıklarını belirten ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Bölgede ayrıca içme suyu kaçağını da tespit ederek, onardık. Çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından bu bölgede herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bölgede ayrıca içme suyu kaçağını da tespit ederek, onardık” bilgisini verdi. Bölgede incelemelerde bulunan Öztürk, çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanması planlandığını belirterek şunları söyledi:

CİDDİ BİR KAÇAĞI TESPİT ETTİK

“Bugüne kadar rastlanmamış, keşfedilmemiş, hatta akustik dinlemeyle bile bulunmamış ciddi bir içme suyu kaçağı tespit ettik. Saniyede 10 litreye varan bir kaçaktı bu. Dolayısıyla kayıp kaçak anlamında da ciddi bir iş başardığımızı düşünüyorum. Burada çapları 400 ile 1400 mm arasında değişen yeni hat döşemesi gerçekleştirdik. Harp Okulu içi deşarj bağlantıları, Çetin Emeç Bulvarı ile Hürriyet Caddesi boru sürme, Tavuskuşu Sokak ve ızgara bağlantıları ile birlikte toplamda 984 metre imalat gerçekleştirdik.”

GÖL GİBİ OLUYORDU

Bölgede taksicilik yapan Çelebi Açıkgöz, “Buraya otobüs durağına gelenler her araç geçtiğinde ıslanıyorlardı. Burası göl gibi oluyordu ama şimdi bunlar yaşanmayacak “derken, market sahibi Onur Börekçi, “Eskiden bir yağmur yağdığında her yer göl oluyordu. Rögar çukurunda patlama yaşanıyordu. Hattın gücü yetmiyordu. Yağmur suyu ve pis su çalışmaları çok iyi oldu. Dükkânımıza kadar geliyordu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!