Altınrota ile akıllı turizm

Güncelleme Tarihi:

Altınrota ile akıllı turizm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2020 09:11

Altındağ Belediyesi, Ankara’nın kalbi Altındağ’da turizmi canlandırmak için, Akıllı Turizm Rotası Projesi (Altınrota) mobil uygulaması hayata geçirecek.

Haberin Devamı

Altınrota ile yerli ve yabancı turistlere bulundukları konumlara veya beklentilerine göre alternatif rotalar sunulacak. Uygulama sayesinde, turizm rotalarının güzergâh ve içerikleri belirlenecek, bu bilgiler çeşitli yabancı dil seçenekleriyle ziyaretçilere aktarılacak. Uygulamaya giren bir kullanıcı, sanal gerçeklik, kısa film gibi uygulamalar aracılığıyla, ziyarete geldiği noktayı daha iyi anlayabilecek. Uygulama ile turizmde erişilebilirlik, bilinirlik ve şehirlerarası turizm trafiğinin arttırılması hedefleniyor. Altınrota uygulamasının yakında başlayacağını aktaran Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şu bilgileri verdi:

Altınrota ile akıllı turizm


MEKAN BİLGİLERİ YER ALACAK

“Akıllı Turizm Rotası uygulamaları, dünyanın gelişmiş turizm bölgelerinde ziyaretçilere büyük kolaylıklar sağlıyor. Uygulama, turizm hizmetleriyle internet teknolojisinin imkânlarını bir araya getirerek, seyahat etmeyi akıllılaştırıyor. Altınrota uygulamasında Altındağ’daki müzelerden restoranlara, otellerden sağlık merkezlerine kadar tüm detayları yer alacak. Altınrota ile Ankara’ya gelen turistler seyahat sürelerini daha iyi planlayacak, bölgede kalış sürelerini uzatacaklar. Altındağ kazanacak, Ankara kazanacak, ülkemiz kazanacak.

ENGELLİ BİREYLER UNUTULMADI

Altınrota mobil uygulaması geliştirilirken engelli bireyler de unutulmadı. Uygulamada görme engellilere yönelik sesli anlatım, işitme engellilere yönelik işaret dili de kullanılacak. Ayrıca uygulamaya, tarihi ve turistik yerlerin tanıtım videoları da hazırlanarak eklenecek.

Altınrota ile akıllı turizm


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!