Altındağ’da E-imar yönetim sistemi hayata geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Altındağ’da E-imar yönetim sistemi hayata geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2024 12:03

Altındağ’da E-imar dönemi başladı. Altındağ Belediyesi Şair Baki Kültür Merkezi’nde düzenlenen “E-İmar Uygulamaları, Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı” Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş tarafından gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi önemli bir yeniliğe daha imza attı. Altındağlı vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek amacıyla E-imar Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdi. Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, Şair Baki Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda “E-İmar Yönetim Sistemi”nin detaylarını İmar Müdürlüğü personeli ile müteahhitler, yapı denetim firmaları çalışanları, Belediye meclis üyeleri, mimarlar ve mühendislere anlattı.

Altındağ’da E-imar yönetim sistemi hayata geçirildi

ZAMAN VE KAĞIT İSRAFINA SON

Türkiye’de ilk kez Altındağ Belediyesi tarafından hayata geçirilen uygulama ile “Elektronik imzalı yapı ruhsatı” sistemine geçiş yapıldı. Bu uygulama sayesinde yapının imar durumundan ruhsat aşamasına kadar geçen süreçte hiç kağıt kullanılmayacak. Böylelikle kağıt israfı da ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

2024 yılı öngörülerine göre; yapılacak işlemlerde en az 8 bin 200 kişi kuruma gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yaklaşık 1 milyon 720 bin adet A4 çıktısı alınmasına gerek kalmayacak. Proje onay süreçlerinde yaklaşık 128 bin metre proje çıktısı alınmasına gerek kalmayacak. Bu sayede zamandan da tasarruf edilecek. Kırtasiye, ulaşım ve personel giderlerine bakıldığında yaklaşık 30 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Ayrıca, E-imar yönetim sistemi sayesinde Altındağlı vatandaşlar, imar başvurularını ve başvuruların durumunu belediyeye gelmeden kurumun web sitesi üzerinden sorgulayabilecek. Ayrıca, bu sisteme göre başvuru sahibi, işlemlerinin hangi aşamada olduğunu hem sistem üzerinden hem de SMS ile öğrenebilme imkânı bulacak. Proje üzerinde yer alan kare kod ve doğrulama kodu ile orijinal dosyaya istenilen yer ve zamanda ulaşılabilecek. E-imar yönetim sistemi belediye içi ve bakanlıklara ait sistemlerle de entegre şekilde çalışıyor. Bu kapsamda, mimari proje ve proje eklerinin elektronik ortamda dijital olarak onaylanması sağlanacak.

Altındağ’da E-imar yönetim sistemi hayata geçirildi

Haberin Devamı

“VATANDAŞLARIMIZI HEM HIZLI HEM DE EKONOMİK ŞEKİLDE HİZMETLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ”

Hizmet kalitesinin her zaman en yüksek seviyede olmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Akıllı Şehirler Projesi kapsamında, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı çözüm üretmek adına İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün arşivi, iş ve işlemleri elektronik ortama aktarıldı. Bu dijitalleşme süreci personelimize büyük kolaylık sağladı. Bunun yanı sıra, E-imar yönetim sistemini de hayata geçirdik. Bu sistem aracılığıyla mimarlar, mühendisler ve yapı denetimde çalışan teknik elemanlar belediyeye gelmeden hem e-devlet hem de belediye web sayfamız üzerinden müracaatlarını yapıp gerekli evrakları sisteme yükledikten sonra iş ve işlemlerin süreçlerini sistemden takip edebilme imkânı bulacak. Bu da hem zamandan, hem de evrak ve kağıt masrafından tasarruf edilmesini sağlayacak. Tasarruf tedbirlerini en üst düzeyde hayata geçirdiğimiz belediyemizde, vatandaşlarımızı en hızlı ve ekonomik şekilde hizmetlerimizle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Tiryaki bu hizmet sayesinde elde dilecek tasarrufa dikkati çekerek, “Hem kağıttan, hem zamandan, hem de enerjiden tasarruf edeceğiz. Bu hizmet sayesinde yaklaşık 30 milyon TL kırtasiye, personel ve ulaşım gideri belediyemize kalacak” ifadelerini kullandı.

Altındağ’da E-imar yönetim sistemi hayata geçirildi

BAKMADAN GEÇME!