Altın Hızma’nın babası için özel anma gecesi

Güncelleme Tarihi:

Altın Hızma’nın babası için özel anma gecesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 00:00

Altın Hızma Mülayim ve onlarca Kerkük türküsüne hayat veren müzisyen Abdurrahman Kızılay için anma gecesi düzenlenecek. Aralık 2010’da dünyaya gözlerini yuman Kızılay için düzenlenen gecede müzik dinletisi de sunulacak.

BAŞTA Altın Hızma Mülayim olmak üzere bir çok Kerkük türküsüne hayat veren halk müziğinin usta ismi Abdurrahman Kızılay için anma gecesi düzenlenecek. Gecede Anılarla Müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Abdurrahman Kızılay’ı anma gecesi Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanlığı’nca 4 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Müzik dinletisi yapılacak

Anma gecesinde, bakanlığa bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları icracı olarak destek sunacak.

Türkmeneli Televizyonu tarafından hazırlanan 10 dakikalık sinevizyon gösterisinin ardından, Mehmet Özbek, İhsan Ekber ve Ömer Türkmenoğlu’nun solistliğinde “Anılarla Müzik” adlı dinleti gerçekleştirilecek. Konserin repertuvarı, merhum sanatçı Kızılay’ın seslendirdiği ve sevdirdiği türkülerden oluşacak. Anma gecesine isteyen herkes katılabilecek.

Kerkük için mücadele

İlk ve orta öğrenimini Kerkük’te tamamlayan ve müzik eğitimi için Ankara’ya gelen Kızılay, Ankara Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü’nden mezun oldu. Kerkük türkülerini tanıtırken aynı zamanda Kerkük bölgesinin ve Kerkük’teki Türk varlığının yaşadığı sıkıntıların da Türkiye’de duyulmasını sağlayan Kızılay’ın başta Altın Hızma Mülayim olmak üzere, Evlerinin Önü Boyalı Direk, Dağlar Başın Alaydım, Baba Bugün Dağlar Yeşil Boyandı, Aynaya Baktım Saç Beyaz Olmuş, Esmerim Güzel Esmerim, Güler Oynarım, Yazmalı Gelin Yazmalı, Her Gün Akşam Olur, Altın Tabakta Bal Var gibi zihinlere kazınan eserleri bulunuyor.

Kızılay 12 Aralık 2010 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Ankara’da 72 yaşında vefat etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!