Altın çocuklar ‘Çiçek’ açtı

Güncelleme Tarihi:

Altın çocuklar ‘Çiçek’ açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2021 21:57

Samet(17) ve Sezai(16) Çiçek, Ankara Kalesi’nin içerisindeki Kale Mahallesi’nde doğup büyüyen iki kardeş.

Haberin Devamı

Eğitimlerine devam eden Çiçek kardeşler, aynı zamanda çocukları toplumsal hayata katmak ve onların iyi şartlar altında yetişmesi için Altındağ Belediyesi’nin başlatmış olduğu ‘Kalenin Altın Çocukları’ projesinde de yer alıyor. Belediyenin kurslarına devam eden ve tiyatro ile ilgilenen Çiçek kardeşler, artık tiyatro oyunlarında da sahneye çıkıyor. Çiçek kardeşler, Dünya Tiyatro Günü kapsamında önceki gün Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri Tiyatro Topluluğu oyuncularıyla birlikte Shakespeare’in yazdığı Hamlet’te oynadı. Mezarcı rolleriyle usta oyunculara taş çıkartan iki kardeş, tiyatro maceralarını anlattı.

Altın çocuklar ‘Çiçek’ açtı


SAHNE MUTLULUĞUMUZU ARTTIRIYOR

Samet Çiçek: “Doğma büyüme kaledeyiz. Kalede yaşamaktan mutluyuz. Altındağ Belediyesi’nin kursları, okulda derslerimize yardımcı oldu. Sanatsal faaliyetlere katılmamızı da sağladı. Yeni bir bakış açısı kazandık. Tiyatro sahnesinde olmak mutluluğumuzu arttırıyor. Yeni insanlarla tanışıp onlarla güzel vakit geçirmemizi sağlıyor. Daha önce de 75. Yıl Tiyatro Salonu’nda Pinokyo oyununda hayvan terbiyecisi rolünü oynamıştım. Artık sahneye alıştım, mutluyum. İleride avukat olmayı hedefliyorum, tabi bir yandan da sanat çalışmalarına devam etmek istiyorum.”

Altın çocuklar ‘Çiçek’ açtı


STRESTEN UZAKLAŞMAMI SAĞLADI

Sezai Çiçek: “‘Kalenin Altın Çocukları’ projesinde 27 Aralık’ta ilk sahne deneyimim oldu. Bu kez Hamlet oyununda yer almak bizim için sürpriz oldu, çok sevindik. Tiyatro benim günlük hayattaki koşuşturmadan ve stresten uzaklaşmamı sağladı. Ağabeyimle aynı sahneyi paylaşmak da ayrı bir mutluluk. İnsanların karşısında oyunlarda yer almak, sahneye çıkmak öz güvenimizi de pekiştiriyor. Diğer arkadaşlarımıza da örnek oluyoruz. Şarkı söylemeyi de çok seviyorum. Müzisyen olmak istiyorum. Hayalim sahnelerde yer almak. Bize bu imkânı sağladığı için Altındağ Belediye Başkanı’mız Asım Balcı’ya da çok teşekkür ediyorum.”

Altın çocuklar ‘Çiçek’ açtı


İZLERKEN ÇOK GURURLANDIK

Haberin Devamı

Altındağ Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki tiyatro oyununda gençleri, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da yalnız bırakmadı. Başkan Balcı, “Kalenin Altın Çocukları, bizim göreve başlar başlamaz üzerinde durduğumuz bir çalışmaydı. Bu proje sayesinde bölgede yaşayan çocuklar aldıkları eğitimlerle kişisel gelişimlerine oldukça katkı sağladı. En son oynadıkları Hamlet oyunu da bunun meyvesi oldu. Açıkçası izlerken çok gururlandık. İnşallah çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!