Altı belediye gayrimenkul fuarında projelerini tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Altı belediye gayrimenkul fuarında projelerini tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı Cannes’da yapıldı. Fuarda Türk firmaları dev projelerini sunarken, bir çok belediye başkanı da kentlerinin vizyonları için projeleri araştırdı.

DÜNYANIN en büyük uluslararası gayrimenkul ve perakende fuarı MAPIC, Fransa’nın Cannes kentinde açıldı. Fuarda proje geliştiricileri, mimarlar, belediyeler, perakendeciler ve Ankara Ticaret Odasının (ATO) bulunduğu onlarca Türk standı da yer aldı.

Alışveriş merkezi yatırımcılarını, proje ve gayrimenkul geliştirme şirketlerini ve sektörün perakendecilerini bir araya getiren dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MAPIC, sektörde yeni buluşmalara ev sahipliği yaparak farklı iş olanakları ve küresel bağlantılar kurulmasını sağladı.

67 ülkeden 7 bin 400 katılımcının yer aldığı fuar, Cannes’ta film festivalinin düzenlendiği geçtiğimiz günlerde de G20 zirvesine ev sahipliği yapan Festival Sarayı’nda düzenlendi.

Markalar yerini aldı

ATO Başkanı Salih Bezci, fuarın Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya Federasyonu ve Arap ülkelerinden de bir çok katılımcıyı ağırladığını belirterek, “Türkiye olarak özellikle inşaat sektöründe dünyada bir markayız. Bu sebeple kurum olarak burada olduğumuz gibi sektör temsilcileri, Türk yatırımcıları ve belediye başkanlarımızın bu fuarda geniş bir şekilde temsil edilmeleri için çaba harcadık” diye konuştu.
Bezci, “Büyük alışveriş merkezleri bu fuarda pazarlanıyor. Arazisi olan özel ve resmi kurumlar burada yüzlerce yenilikçi projeyi değerlendirme fırsatı buluyor. Büyük projeler, bu fuarın ardından hayata geçiriliyor. Üstelik yerel yönetimler danışmanlık hizmetleri de alabiliyor” dedi.

Projeleri gezdiler

Ankara’dan Altındağ, Gölbaşı, Kızılcahamam, Kazan, Beypazarı ve Şereflikoçhisar belediyelerinin stantlarını da fuara taşıdıklarını ifade eden ATO Başkanı Bezci, “Projeleri olan veya alt yapıları itibari ile projelere açık olan Ankara’daki belediyelerimizi buraya taşıdık. Tuz Gölü ile Şereflikoçhisar, restorasyonu ile bambaşka bir noktaya taşınan Beypazarı, kentsel dönüşümü ile örnek olan Altındağ, termal kaynakları ile Kızılcahamam farklı sektörlerden yatırımcıları çekebilecek bölgeler. Öte yandan bu belediyelerimizin başkanları da fuarda dünya üzerindeki bir çok yeni projeyi tanıyıp kentlerinde uygulama fırsatı da yakalayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!