Alman heyet rehberlik hizmetini çok beğendi

Güncelleme Tarihi:

Alman heyet rehberlik hizmetini çok beğendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2007 00:00

Almanya’daki Ledwig Wolker Hous Vakfından gelen bir heyet, Beypazarı’ndaki Gazipaşa İlköğretim Okulunda öğretmenler ve öğrencilerle görüştü. Heyettekiler, okullarda uygulanan rehberlik hizmetini çok beğenirken, kendi ülkelerine de önereceklerini söylediler.

Türkiye’deki Özgürlüğünden Yoksun Gençlerle Dayanışma Derneğiyle uzman değişim programı uygulayan Ludwig Wolker Haus Vakfı yetkilileri Beypazarı Gazipaşa İlköğretim Okuluna geldiler.

Heyettekiler, okulda sınıflara girerek, öğretmenlerin derslerini dinlediler ve öğrencilerle çeşitli görüşmeler yaptılar. Heyetin sözcüsü Renate Krekeler Koch, yedi kişilik bir heyetle Türkiye’ye gelerek, buradaki okullardaki eğitim ve öğretim sistemini araştırmaya başladıklarını söyledi.

EĞİTİMSİSTEMİNİARAŞTIRIYORLAR

Şu ana kadar Ankara merkezde iki, kırsal kesim olarak seçtikleri Beypazarı’nda da bir okulda incelemelerde bulunduklarını belirten Koch, "Almanya’da hizmet veren öğretmen ve hizmet uzmanları ile birlikte Beypazarı’na geldik. Türkiye’deki eğitim sistemini araştırıyoruz. Ailelerin kültürel durumlarını, ailelerle okul arasındaki ilişkileri, ya da iş birliğini burada görüp araştıracağız" dedi.

Koch, Almanya’da Türk ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü okullarda, Türk çocuklarına ulaşmada sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Onların kültürel yapılarını, eğitim sistemlerini öğrenerek, daha olumlu bir şekilde onları nasıl kazanırız diyerek, Türkiyedeki okullarda incelemelerde bulunuyoruz. Buradaki okullarda rehberlik hizmeti veriliyor. Bu durumu çok beğendik, gittiğimde Almanya’da yaşadığım şehirdeki okullara bu rehberlik hizmetini önereceğim." Heyettekiler, okuldaki incelemelerinin ardından tarihi Beypazarı evlerini ziyaret ettiler.

Etimesgut ve Sincan’da Kesikköprü kesintisi

KESİKKÖPRÜ Barajı’ndan İvedik Su Arıtma Tesisleri’ne su getirecek ana isale hattının, Etimesgut’taki mevcut hattın altından geçmesi nedeniyle Ankara’nın bazı bölgeleri, 48 saat süreyle su alamayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kızılırmak’tan kente su getirme projesi kapsamında Kesikköprü Barajı’ndan İvedik Su Arıtma Tesisleri’ne su getirecek ana isale hattının, Etimesgut Piyade Mahallesi İstasyon Caddesi’ndeki mevcut hattın altından geçmesi nedeniyle bugün saat 08.00’den, 29 Ekim Pazartesi günü saat 08.00’e kadar Etimesgut ve Sincan’ın bazı mahallelerinde 48 saat süreyle su kesintisi yapılacak. Su kesintisi yapılacak yerler şöyle:

Etimesgut ilçesinde Suvari, Piyade, Topçu, Ayyıldız, Atakent ve Oğuzlar mahalleleri. Sincan ilçesinde merkez, İstasyon, Plevne, Pınarbaşı, Tandoğan, Atatürk ve Mareşal mahalleleri.

Her dükkana Türk bayrağı

TESK tarafından son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki olarak başlatılan, "Her Dükkana Türk Bayrağı" kampanyası çerçevesinde, esnafa bayrak dağıtıldı. TESKGenelBaşkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini belirterek, terör nedeniyle milletin üzüntü içinde olduğunu söyledi.

Palandöken, "Bütün amaç, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidarlığıdır. İnşallah bu tür terör olayları bir daha yaşanmaz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!