Akdeniz bitti gözler Ege’de

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz bitti gözler Ege’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 00:00

Genç Nota’nın Antalya’da iki yaşına giren ‘Akdeniz’ ön elemelerinde 14 lisenin müzik grupları sahneye çıktı. Karar vermekte zorlanan jüri üyeleri 7 okulu Ankara’da gerçekleştirilecek finale taşıdı. Ege elemeleri 1 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Haberin Devamı

ANKARA Hürriyet’in düzenlediği ‘Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın Akdeniz elemeleri haftasonu Antalya’da gerçekleşti. Geçen yıl 10 okulun katıldığı final elemelerine bu yıl 14 liseli grup katılım gösterdi. Antalya Kültür Merkezi’nin bahçesinde amfitiyatroda yapılan elemelere ilgi oldukça yoğun oldu. Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın Antalya elemelerinde 14 okul mücadele etti.

Kimler vardı

Elemelerde; Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi, Saime Salih Konca Lisesi, Özel Bahçeşehir Koleji Alanya Anadolu Fen Lisesi, Necati Dölen Lisesi, Merkez Ticaret Lisesi, Manavgat Anadolu Lisesi, İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji, Hasan Çolak Anadolu Lisesi, Gaziantep Özel Seçkin Koleji Fen Lisesi, ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Antalya Koleji, Antalya Anadolu Lisesi, Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi ve Adana Ticaret Borsası Lisesi müzik grupları hünerlerini sergiledi.

Jüri zorlandı

Haberin Devamı

Katılan okulların sahne performansları göz doldururken, AKM alanında müzik dolu keyifli bir gün yaşandı. Yarışma Jürisi, Genç Nota Proje Koordinatörü Levent Seğmen, Antalya Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Ebru Etizer, Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Adil Özpınar ve program yapımcısı Hicri Bozdağ’dan oluştu. Birbirinden güzel şarkı ve şovlarla sahne alan gruplar içinden finale kalacak olanları belirlemekte zorlanan jüri, 7 okulu Ankara’da yapılacak büyük finalde yarışmaya değer buldu.
Kimler geliyor?
Buna göre 14 Mayıs’ta yapılacak Ankara finalinde yarışacak okullar ve müzik grupları şöyle:
“Saime Salih Konca Lisesi (Entrika), ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi (ATSO AGSL),  Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi (Legato),  Gaziantep Özel Seçkin Koleji Fen Lisesi (Five Hops), Hasan Çolak Anadolu Lisesi (Orion), Özel Bahçeşehir Koleji Alanya Anadolu Fen Lisesi (Orange) ve İstek Özel Antalya Yeditepe Koleji (Mesmerize)”

VAKiT KAYBETMEDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADILAR

/images/100/0x0/55eb22e1f018fbb8f8ad919d

Haberin Devamı

ANTALYA’da hafta sonu yapılan Akdeniz elemelerinde 14 lise arasından Ankara’ya gitme hakkı kazanarak Ankara Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nda finalde yarışacak 7 okulda büyük sevinç var. Antalya’dan Saime Salih Konca Anadolu Lisesi, ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, İstek Antalya Yeditepe Anadolu Lisesi ve Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi, Gaziantep’ten Seçkin Koleji ve Fen Lisesi ekibi ile Alanya’dan Hasan Çolak Anadolu Lisesi ve Özel Bahçeşehir Koleji Alanya Anadolu Fen Lisesi ekipleri büyük final için çalışmalarına başladı.

SAİME SALİH KONCA LİSESİ

Elemeleri başarıyla tamamlayan Saime Salih Konca Lisesi’nin ‘Entrika’ isimli 6 kişilik grubu, Mor ve Ötesi grubunun ‘Deli’ isimli şarkısıyla seçmeleri geçti. Vokal Kadir Sazak, solo gitar Berk Güzeyer, ritm gitar Mert Büğdüz, basgitar Ozan Günendi, davul Yiğit Hakyemez ve kemanda Merve Yasemin İbiş’in yer aldığı grubu müzik öğretmeni Hatice Olcay çalıştırdı. Okul içinde bulunan müzik atölyesinde 2 ay süresince çalışan öğrenciler, geçen yıl da yarışmaya katıldıklarını ve Ankara’ya gittiklerini söyledi. Finallerde teknik aksaklık nedeniyle elendikerini belirten Hatice Olcay, bu yıl derece ile dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

ATSO GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSESİ

Elemelerde gösterdikleri yüksek performansla göz dolduran Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin ‘ATSO AGSL’ adlı müzik grubu, müzik öğretmeni Recep Uluçay yönetiminde çalıştı. Yorum solist Zeynep Duruman, beste solist Ceren Gümze Düşkün, piyano Zülal Keskin, klavye Atakan Ertem, davul Yağız Duran, elektro gitar Taylan Özgür İnan, basgitar Burak Anıtkan, vokal Duygu Aylar Lelik’ten oluşan ekip, ‘Why Can’t There Be Love’ isimli şarkı ile yarışmaya katıldı. Ankara’da da aynı parçayı seslendirecek olan grup, birincilik kupasını Dee Edwards’ın efsane şarkısı ile arayacak.

İSTEK ÖZEL ANTALYA YEDİTEPE ANADOLU LİSESİ

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü ‘Mesmerise’ grubunun ‘Heavy İn Your Arms’ isimli şarkısıyla elemeleri kazanan İstek Özel Antalya Yeditepe Anadolu Lisesi grubunu, Müzik Bölümü Başkanı Sebahat Akpınar ile Müzik Öğretmeni Tevfik Altas çalıştırdı. Elektro gitar Mert Şenses, akustik gitar Arda Çelik, basgitar Semih Yılmaz, klavye Ecem Yenidoğan, bateri Sude Köylüoğlu, solist Bengisu Yavuzyılmaz ve bec vokal Selin Leanne Doğan’dan oluşuyor. Esprili ve hareketli bir grup olduklarını söyleyen öğrenciler, başta kendileri için yarıştıklarını belirterek, “Ankara’da çok kuvvetli rakiplerimiz olacağını biliyoruz. Fakat en az ilk üçü hedefliyoruz” dedi.

ALDEMİR ATİLLA KONUK ANADOLU LİSESİ

Haberin Devamı


Müzik öğretmeni Erkan Zeybekoğlu’nun çalıştırdığı ‘Legota’ isimli genç nota grubu, ‘Düşün olsam hayallerde’ isimli şarkıyı seslendirdi. Yan flüt Eray Bozkurt, gitar Furkan Zeybekoğlu ve Ahmet Şahingöz, basgitar Musa Batuhanbatu, bateri Eda Atalay, solo Ceren Çalı, vokal Begüm Kaygısız ve perkisyon Birce Çelebi’den oluşuyor. Derslerinden arta kalan tüm zamanları müzik çalışarak geçirdiklerini belirten Legota grubu, Ankara öncesi çok heyecanlı olduklarını söyledi.

ÖZEL BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ANADOLU FEN LİSESİ

‘Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nda finale kalan Alanya Bahçeşehir Koleji’nin ‘Organge’ adlı müzik grubunda da büyük sevinç yaşanıyor. Alanya Bahçeşehir Koleji Müzik Grubu Sorumlusu Deniz Gürkan, elemelerde Geri Moor’un ‘Volkin By My Self’ adlı şarkısını blues ve caz tarzında yorumladıklarını söyledi. Orange, Alp Çelikel (gitar), Selim Güre (davul), Arda Göçe (bas gitar), Ferhat Şimşek (keman) ve Suzan İpek’ten (solist) oluşuyor.

ALANYA HASAN ÇOLAK ANADOLU LİSESİ

‘Genç Nota’nın elemelerini geçip Ankara’ya vize alan Alanya’daki iki okuldan Hasan Çolak Anadolu Lisesi müzik grubu ‘Orion’, okulunda sevinç yaşattı. Akdeniz elemelerinde metal müzik çalan tek grup olan Orion, Metallica’nın “Fuel” adlı parçayla yarıştı. Okulun müzik öğretmeni Ali Yıldız Beker, 14 Mayıs’ta Ankara Anadolu kongre ve Gösteri Merkezi’nde yapılacak finalde de iddialı olduklarını söyledi. Alanya Hasan Çolak Anadolu Lisesi müzik grubu, Nehir Berk Onat (solo gitar), Onur Kaan Alper (vokal ve ritim gitar), Nuri Can Mutlu (bateri), Umut Yalçınkaya’dan (basgitar) oluşuyor.

GAZİANTEP SEÇKİN KOLEJİ VE FEN LİSESİ

Genç Nota’ya Gaziantep’ten katılan, Gaziantep Seçkin Koleji ve Fen Lisesi öğrencileri Ankara’ya gidiş biletini alarak memleketlerine döndü.
‘Five Hops’ adlı grup, ‘La ‘Bamba isimli şarkılarıyla elemeleri geçti. Solo gitar İbrahim Burak Kaya, basgitar Halil İbrahim Sözen, klavye Sena Karakullukçu, bateri Batuhan Güllü ve solist Sarp Bilal’den oluşan Five Hops grubu mutluluklarını müzik öğretmenleri Yonca Ardar ile paylaştı. Elemelerin ardından Gaziantep’e dönen öğrencileri sınıf arkadaşları karşıladı.

Başkan Akaydın izlemeye geldi

/images/100/0x0/55eb22e1f018fbb8f8ad919f


OKULLARIN performanslarını sergilemesinin ardından Genç Nota Proje Koordinatörü Levent Seğmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve jüri üyelerine çiçek sundu. Akaydın, “Çok güzel bir etkinlik, genç ve müziğe gönül vermiş çocuklarımızı kutluyorum. İnşallah hep böyle devam eder ve sürdürülebilir olur. Jüri üyeleri ve çocuklarımızı buraya getiren anne- babalara teşekkür ediyorum” dedi. Elemelerin sonuçlanmasının ardından Grup Gecegece, konser verdi.


Gençler için gönül verenler


ÇANKAYA Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen Genç Nota’ya bu yıl da gönülden destek veren, gençler için bütün imkanlarını zorlayan kuruluşlar bulunuyor. Sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin ek köklü eğitim kurumlarından birisi olan Hacettepe Üniversitesi, bu yıl liseli genç müzisyenlere el uzattı.
Dünya üzerinde çok sayıda önemli ve büyük organizasyonu yürüten Fransız GL Event firması ile Türk ortağı Serenas Group Ankara’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük kongre merkezi olan ATO Kongre Merkezi’nin kapılarını Genç Nota’ya açtı. Genç Nota’ya gönül veren bir diğer kuruluş olan Barışkent Gayrımenkul ise Ankara dışından gelecek yüzün üzerinde liseli müzizsyeni a’dan z’ye ağırlamak için kolları sıvadı. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle tanınan Barışkent Gayrımenkul’un, sadece geçtiğimiz yıl içinde destek verdiği 80 proje bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!