AK Partili Turan'dan AYM'nin KHK talebini reddetmesiyle ilgili açıklama: Yerinde bir karar

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Turandan AYMnin KHK talebini reddetmesiyle ilgili açıklama: Yerinde bir karar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 17:27

AK Partili Turan'dan AYM'nin KHK talebini reddetmesiyle ilgili açıklama: Yerinde bir karar

Haberin Devamı

 Nursima KESKİN / ANKARA, (DHA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Anayasa Mahkemesi (AYM)'nin CHP'nin KHK'larla ilgili başvurusunu reddetmesine ilişkin "Yerinde bir karardır. Kararın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK Partili Turan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AYM'nin, CHP'nin KHK'larla ilgili başvurusunu reddetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan, "AYM 148'e göre ret kararı verdi. Yerinde bir karardır. Kararın hayırlı olmasını diliyorum. KHK'lar FETÖ ile mücadelemizde en önemli argüman. Buna zarar veren yaklaşımın FETÖ'ye destek vereceğini düşünüyoruz. AYM, hukuka uygun kararımızı resmileştirmiş oldu" diye konuştu.



"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'IN UYUMU FİİLEN BAŞKANLIK MODELİ OLDUĞUNU HİSSETTİRİYOR"

AK Partili Turan, başkanlık sistemi tartışmalarının sorulması üzerine şöyle konuştu: "Başkanlık sistemi AKP'nin uzun yıllardır gündeme getirdiği bir model. bu model değişik zamanlarda gündem olmakla beraber diğer partilerin de farklı yaklaşımlarıyla maalesef şimdiye kadar hayat bulamadı. Şu an fiilen bir durum var. Çok uyumlu bir cumhurbaşkanımızla çok uyumlu bir başbakanımız hükümetimizin uyumundan kaynaklı sinerji Türkiye'de fiilen bir başkanlık modeli olduğunu hissettiriyor insanlara. Düşünebiliyor musunuz farklı partiden gelmiş bir cumhurbaşkanı farklı partilerden gelmiş bir hükümetin yada koalisyonun olması halinde nasıl bir ekonomik siyasi kriz olabileceğini herkes söylüyor. O yüzden bugün sayın MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin fiili durumun resmi hale gelmesi teklifini zaten daha önce bizim de yaptığımızı şu gösteriyor. Ümit ediyorum MHP'nin hatta CHP'nin destek olacağı paketle beraber bu fiili durumun resmiyet kazanması sürecinin başlaması bekliyoruz"

"TÜM PARTİLERLE GÖRÜŞÜP YENİ DÖNEMİN NİHAYETE ULAŞMASINI İSTEYECEĞİZ"

AK Partili Turan, 'Muhalefet, AK Parti ve MHP'nin kapalı kapılar ardında görüştüğünü ve zamanlamanın manidar olduğunu söylüyor. Ne düşünüyorsunuz?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bunu Sayın Bahçeli beklenti olarak ifade etti. Eğer MHP ile AK Parti'nin gizli bir gündemi var iddiası varsa o zaman şunu sorma hakkımız var: HDP ile CHP'nin başka bir gündemi mi var? Kapalı kapılar ardından pazarlık var tarzı eskimiş söylemlerin siyaset yürüyüşünde şık olmadığını düşüyorum. Açık ve şeffaf olmayı hep önemsemiş bir partiyiz. MHP'nin talebini değerlendirilebilir bulduğumuzdan dolayı gündemi açıyoruz. Biz açık şekilde tüm partilerle görüşüp bu yeni dönemin nihayete ulaşmasını isteyeceğiz. Ülkemizin sistem tartışmalarıyla KHK'larla çok fazla boğulmadan halkımızın bizden beklentilerini hayata geçirmek istiyoruz bir an önce. Ümit ediyorum çok geçmeden siyasi liderler bir araya gelip bunu görüşeceklerdir ama şu anda tarih vermem söz konusu değil"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!