Ahşap oyuncaklar hiç eskimiyor

Güncelleme Tarihi:

Ahşap oyuncaklar hiç eskimiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 00:00

Her dönem ilgi gören ahşap oyuncaklar, bugün çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Ahşap oyuncaklar, doğal ve dayanıklı oldukları için anne babalar tarafından özellikle tercih ediliyor.

AHŞAP zeka oyuncakları üreten bir şirketin sahibi Ahmet Zekai İzberk, oyuncaklarının farklı yaş gruplarına hitap ettiğini söyledi.

Çocukların yaşlarına göre oyuncak seçiminin çok önemli olduğunu vurgulayan İzberk, oyuncakları dizayn ederken eğitimci ve uzmanlardan yardım istediklerini belirtti.

İzberk, "İlk önce kayın ve gürgen ağacı kullandık ama sonra ıhlamura döndük. Çünkü çok yumuşak ve kolay işleniyor, hafif zımpara ile güzel ve oynanabilir hale getiriliyor. Ürünlerimizde su bazlı boya ve vernik kullanıyoruz" dedi.

Anne ve babaların çocuklarıyla oynamalarını istediklerini ifade eden İzberk, şunları kaydetti:

"Siteler’deki atölyemizde kesim ve zımpara işi yapan, oyuncakları dizayn eden 5 kişilik ekiple çalışıyoruz. Hedef kitlemiz öncelikle aileler, yani çocuklar için üretiyoruz ama anne ve babaları hedef kitle olarak görüyoruz. Çünkü oyuncağı çocuğa sunan ailesi oluyor. Ahşap, sağlıklı bir malzeme oluşu nedeniyle aileler tarafından özellikle son dönemlerde daha çok tercih ediliyor. Ahşap oyuncaklar uzun yıllar kullanılabiliyor, nesilden nesile aktarılabiliyor."

İzberk, çocuklara alınan oyuncağın çok yönlü ve çok amaçlı kullanılmasının önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Oyuncakları tasarlarken bir sıralama yapıyoruz. Bunların başında yaratıcılık geliyor. Daha sonra gelişim geliyor. Ahşap zeka oyuncaklarında geometrik şekiller kullanıyoruz. Örneğin, çocuk bir kare ile üçgeni birleştirince ev figürü ortaya çıkıyor. Yaratıcılığı desteklemeye yönelik dizaynlar yapıyoruz. Oyuncaklar, motor gelişimi, parça bütün ilişkisi, eşleştirme, ayrıştırma, yap boz özelliği ile çocukların çok yönlü gelişimini amaçlıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!